Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γυναίκα με μπούρκα σκότωσε πέντε τζιχαντιστές με σιγαστήρα στη Μοσούλη

Γυναίκα με μπούρκα σκότωσε πέντε τζιχαντιστές με σιγαστήρα στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Μπούρκα, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Δεκάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού οπλαρχηγού, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών και άγνωστους ντόπιους μαχητές στις 3 Σεπτεμβρίου στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με τον Ισμάτ Ρατζάμπ, Κούρδο αξιωματούχο από τη Μοσούλη, ο οπλαρχηγός που σκοτώθηκε ονομαζόταν Χαζίρ Μοχάμεντ Σαγλάουι.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα που φορούσε μπούρκα σκότωσε πέντε τζιχαντιστές με πιστόλι που φορούσε σιγαστήρα και οι τζιχαντιστές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να την πιάσουν.

Ακόμα πέντε τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στα ανατολικά προάστια της Μοσούλης από μια ομάδα αγνώστων ενόπλων, κατά πάσα πιθανότητα ντόπιων.

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 17 τζιχαντιστές του στη Μοσούλη κατηγορούμενους ότι προσπάθησαν να διαφύγουν από το πεδίο της μάχης στην πόλη Καγιάρα, νότια της Μοσούλης.

Εκτελέστηκαν αφού πρώτα καταδικάστηκαν από το θρησκευτικό τζιχαντιστικό δικαστήριο της Σαρία για “προδοσία”.

Πηγές μέσα από την πόλη αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκλείσει τις συνοικίες τη μία από την άλλη, με οδοφράγματα από μπετόν, και η μετακίνηση γίνεται από δύο σημεία ελέγχου που έχουν αφήσει σε κάθε γειτονιά.

Η Μοσούλη έπεσε στο Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Τις τελευταίες εβδομάδες και με τον ιρακινό στρατό να πλησιάζει προς την πόλη, έχουν πληθύνει τα αντάρτικα χτυπήματα μέσα στην πόλη ενάντια στους τζιχαντιστές.

Άγνωστοι εκτελεστές, οπλισμένοι με πιστόλια με σιγαστήρες σκοτώνουν άνδρες του ISIS και εξαφανίζονται.

Σχετικά άρθρα