Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιλντιρίμ παριστάνει τον «ISISοφάγο»

Ο Γιλντιρίμ παριστάνει τον «ISISοφάγο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε πανηγυρικούς τόνους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε πως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι της Άγκυρας εκδίωξαν και από τις τελευταίες θέσεις που κατείχαν στην τουρκο-συριακή μεθόριο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

«Από το Αζάζ μέχρι τη Τζαραμπλούς, η μεθόριός μας σε μήκος 91 χιλιομέτρων έχει εκκαθαριστεί.

Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν εκδιωχθεί», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του στο Ντιγιάρμπακιρ, που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει, επίσης, ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει και τις τελευταίες του θέσεις στα τουρκο-συριακά σύνορα:

«Το Ισλαμικό Κράτος έχασε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο αφού απώλεσε τα τελευταία συνοριακά χωριά ανάμεσα στον ποταμό Σαζούρ και την πόλη Αλ-Ράι».

Η «Ασπίδα του Ευφράτη»

Η Τουρκία εξαπέλυσε στις 24 Αυγούστου την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη βόρειο Συρία, δηλώνοντας ότι στόχος της είναι τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και οι Κούρδοι αντάρτες που διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εκδίωξη των δυνάμεων τζιχαντιστών από μεγάλο τμήμα της τουρκο-συριακής μεθορίου.

Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) αποτελούν στρατηγικό εταίρο του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Άγκυρα από την πλευρά της θεωρεί τις YPG «τρομοκρατική οργάνωση» και θεωρεί ότι η δραστηριοποίησή της κατά μήκος των συνόρων θα οδηγήσει στη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής ζώνης στη βόρειο Συρία.

Σχετικά άρθρα