Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέλαβαν οκτάχρονο κορίτσι για λεσβιανισμό!

Συνέλαβαν οκτάχρονο κορίτσι για λεσβιανισμό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διεθνής Αμνηστία, Ομοφυλόφιλοι, Ουγκάντα,

Στη σύλληψη ενός κοριτσιού μόλις οκτώ χρόνων με την κατηγορία του λεσβιανισμού προχώρησαν οι Αρχές της Ουγκάντα, προκαλώντας αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών Μέσων, ένας γείτονας προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το μόλις οκτώ ετών κορίτσι έχει συνάψει «ρομαντικές σχέσεις» με άλλα κορίτσια.

Η αστυνομία και το αρμόδιο τμήμα ανηλίκων στην Ουγκάντα επιβεβαίωσε τη σύλληψη του κοριτσιού, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Σεξουαλικές πράξεις με το δάκτυλο»

Παρόλα αυτά, διέρρευσε στα ΜΜΕ η κατάθεση του γείτονα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το οκτάχρονο κορίτσι παρέσυρε άλλα παιδιά κοντά σε μία φάρμα και τους έκανε «διάφορες σεξουαλικές πράξεις με το δάκτυλό της».

Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή και τις αντιδράσεις των τοπικών οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

«Το κορίτσι πρέπει αμέσως να αφεθεί ελεύθερο, αν βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση», δήλωσε ο Βίκτορ Οντέρο, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ανατολική Αφρική.

«Αυτό που χρειάζεται είναι φροντίδα και προστασία, ακόμη και αν έχει συντελέσει το έγκλημα.

Ευθύνη της πολιτείας είναι να προστατεύσει αυτό το παιδί και όχι να το συλλάβει», τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, απευθυνόμενος στις αρχές μίας χώρας, η οποία διαθέτει ένα από τα σκληρότερα νομικά συστήματα εναντίον των λεσβιών στον κόσμο.

Σχετικά άρθρα