Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομέρ Τσελίκ: Χωρίς βίζα καταρρέει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες

Ομέρ Τσελίκ: Χωρίς βίζα καταρρέει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ομέρ Τσελίκ, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ε.Ε., που έχει σκοπό να ανακόψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, αν δεν πάρει την απελευθέρωση της βίζας που της έχει υποσχεθεί η Ευρώπη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομέρ Τσελίκ.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Τουρκία είναι προσηλωμένη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο και ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Από την Άγκυρα, όπου βρίσκεται, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη συμφωνία για την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίων για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε., προσθέτοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα θα πρέπει ακόμη να ικανοποιήσει κάποια σημεία αναφοράς προτού εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο επίτροπος είπε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία να εκπληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου «πολύ σύντομα», χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά άρθρα