Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε Ιρανός ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης στο Χαλέπι

Σκοτώθηκε Ιρανός ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χαλέπι,

Ταξίαρχος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μαχών στο Χαλέπι, ανέφεραν ιρανικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι.

Ο Αχμάντ Γκουλαμί (φωτογραφία) σκοτώθηκε την Τρίτη από «τρομοκράτες τακφίρι» (σ.σ. “αποστάτες”, χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν οι σιίτες μουσουλμάνοι αναφερόμενοι στους σουνίτες τζιχαντιστές), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Τασνίμ.

Το Ιράν και οι σιίτες σύμμαχοι του, που περιλαμβάνουν μαχητές ιρανικής καταγωγής από το Αφγανιστάν και την ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του αλαουΐτη (σιίτη) Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και κάποιες ακόμη σουνιτικές χώρες του Κόλπου χρηματοδοτούν τους τζιχαντιστές.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει το θάνατο έξι στρατηγών στην Συρία και έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ανώτερων αξιωματικών από το 2012.

Έρευνα του Μαρτίου που διεξήγαγε το Ινστιτούτο για την Πολιτική στην Μέση Ανατολή με έδρα την Ουάσιγκτον ανέφερε ότι 342 Ιρανοί έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη Συρία από τον Ιανουάριο του 2012.

Ο Γκουλαμί ήταν διοικητής μονάδας κατά την διάρκεια του πολέμου Ιράν – Ιράκ που διεξήχθη την δεκαετία του 1980 και συμμετείχε σε αρκετές γνωστές μάχες, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Αποστρατεύτηκε πριν μεταβεί στην Συρία.

«Εξαιτίας της μεγάλης εμπειρίας που διέθετε σε στρατιωτικά ζητήματα, πήγε στην Συρία και το Ιράκ και ανέλαβε την ευθύνη για την εκπαίδευση κάποιων δυνάμεων αντίστασης», τόνισε ο στρατιωτικός του συνάδελφος Ακμπάρ Μπαγκερί Ντολαμπί.

Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης είναι δομή παράλληλη με τις κλασσικές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν και διαθέτει, όπως και αυτές, στρατό ξηράς, πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία.

Ενώ οι κλασσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ως σκοπό τους τη φύλαξη των συνορών της χώρας, οι Φρουροί έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του ισλαμιστικού καθεστώτος του Ιράν, καθώς και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα