Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό όλες οι εκκλησίες στη Βρετανία – Φοβούνται επίθεση από τζιχαντιστές σε ναό

Σε συναγερμό όλες οι εκκλησίες στη Βρετανία – Φοβούνται επίθεση από τζιχαντιστές σε ναό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αγγλικανική Εκκλησία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε όλους τους χριστιανούς ιερείς στη χώρα ότι υπάρχει πιθανότητα τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να επιτεθούν με μαχαίρια σε κάποια εκκλησία.

Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες όλων των χριστιανικών δογμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη Mirror On Line, προειδοποιήθηκαν να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες τους και να μην φοράνε το λευκό κολάρο στο λαιμό, διακριτικό των δυτικών ιερέων.

Οι βρετανικές Αρχές ανησυχούν ότι εξτρεμιστές τρομοκράτες θα επιχειρήσουν μια σφαγή σαν εκείνη στη Νορμανδία της Γαλλίας, που δύο φανατικοί εισήλθαν μέσα σε ένα ναό και αποκεφάλισαν τον ιερέα.

Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας προειδοποιούν ότι επίκειται επίθεση σε εκκλησία σε βρετανικό έδαφος, γιατί οι εκκλησίες είναι “εύκολοι στόχοι” για τους τρομοκράτες.

Την προηγούμενη Κυριακή ο καθολικός ιερέας Άλμπερτ Παντιάνγκαν μαχαιρώθηκε από έναν μοναχόλυκο τζιχαντιστή, θαυμαστή του ISIS, στην Ινδονησία. Ο μοναχόλυκος είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ενεργοποιήσει το γιλέκο του με τα εκρηκτικά, δεν τα κατάφερε, και τότε επιτέθηκε με το μαχαίρι.

Στις 26 Ιουλίου ο 85χρονος καθολικός ιερέας Ζακ Αμέλ αποκεφαλίστηκε μέσα στην εκκλησία του, στη Νορμανδία της Γαλλίας, από δύο τζιχαντιστές που είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας συμβουλεύουν τους ιερείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις Κυριακές που λειτουργούν και τα κατηχητικά.

Εφημέριος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε στη Mirror ότι ειδοποιήθηκαν από την Εκκλησία να μην φοράνε τα λευκά κολάρα δημοσίως επειδή τους καθιστούν πιθανούς στόχους.

Επίσης ζητήθηκε από τους ιερείς να μην μένουν μόνοι τους στις εκκλησίες.

Από την απειλή δεν εξαιρούνται και οι εβραϊκές συναγωγές.

Σχετικά άρθρα