Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

HRW: Ιρακινοί παραστρατιωτικοί στρατολογούν ανήλικους για να πολεμήσουν το ISIS

HRW: Ιρακινοί παραστρατιωτικοί στρατολογούν ανήλικους για να πολεμήσουν το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Human Rights Watch, ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Παιδιά Στρατιώτες, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σουνίτες, Τζιχαντιστές,

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights WatchHRW) αναφέρει σε έκθεσή του την Τρίτη 30 Αυγούστου ότι οι σουνιτικές πολιτοφυλακές, που υποστηρίζονται από την ιρακινή κυβέρνηση, στρατολογούν ανήλικους από προσφυγικά στρατόπεδα στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Αυτόπτες μάρτυρες και συγγενείς των ανηλίκων είπαν στο Παρατηρητήριο ότι οι σουνίτες παραστρατιωτικοί στρατολόγησαν τουλάχιστον επτά παιδιά από το προσφυγικό στρατόπεδο Ντιμπάκα στις 14 Αυγούστου 2016 και τα μετέφεραν σε μια κωμόπολη κοντά στη Μοσούλη, όπου οι ιρακινές δυνάμεις προετοιμάζονται για την επίθεση ενάντια στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ιρακινή μεγαλούπολη.

“Η στρατολόγηση παιδιών ως μαχητών για την επιχείριση της Μοσούλης θα έπρεπε να είναι προειδοποιητικό σινιάλο για την ιρακινή κυβέρνηση”, δήλωσε ο Μπιλ Βαν Έσβελντ, ερευνητής σε θέματα παιδιών.

“Η κυβέρνηση και οι ξένοι σύμμαχοί της πρέπει να αναλάβουν δράση τώρα, αλλιώς παιδιά θα πολεμήσουν και στα δύο στρατόπεδα στη μάχη της Μοσούλης”, τόνισε ο ίδιος.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει ήδη προειδοποιήσει, κάτι που είναι ευρέως γνωστό, για το εκτεταμένο παιδομάζωμα που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος.

Το προσφυγικό στρατόπεδο Ντιμπάκα βρίσκεται 40 χλμ νότια της κουρδικής πρωτεύουσας Ερμπίλ και σε αυτό ζουν τουλάχιστον 35.000 εκτοπισμένοι Ιρακινοί από τις εμπόλεμες ζώνες.

Άνθρωποι που ζουν στη Ντιμπάκα είπαν στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: “Δύο μεγάλα φορτηγά έφτασαν το απόγευμα 14 Αυγούστου και πήραν περίπου 250 νεοσύλλεκτους, εκ των οποίων οι επτά ήταν κάτω των 18 ετών”.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πιέσουν την ιρακινή κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι τα στρατεύματα που θα υποστηρίξουν δεν θα έχουν ανήλικους στις γραμμές τους”, είπε ο Βαν Έσβελντ. “Η μάχη για τη Μοσούλη δεν πρέπει να δοθεί με παιδιά στις πρώτες γραμμές”.

Σχετικά άρθρα