Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To ISIS έθαψε 15.000 ανθρώπους σε ομαδικούς τάφους στα σύνορα Συρίας – Ιράκ

To ISIS έθαψε 15.000 ανθρώπους σε ομαδικούς τάφους στα σύνορα Συρίας – Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ομαδικός Τάφος, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ομαδικούς τάφους όπου έθαψαν περίπου 15.000 θύματά τους έχουν σκάψει οι τζιχαντιστές σε διάφορες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ αποκάλυψαν ερευνητές.

Ο αριθμός αυτός προέκυψε μετά από την καταγραφή των 72 ομαδικών ταφών

Ο αριθμός αυτός προέκυψε μετά από την καταγραφή των 72 ομαδικών ταφών, εκσκαφές που διενεργήθηκαν από την κυβέρνηση του Ιράκ, τις μαρτυρίες επιζησάντων, αλλά και πληροφορίες που προέκυψαν από το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος.

Ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων αποτελεί την πιο ξεκάθαρη ένδειξη της θηριωδίας των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία τα τελευταία χρόνια, ενώ όσο υποχωρούν οι τζιχαντιστές τόσο αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των ομαδικών τάφων.

Δεκαεπτά ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν μόνο στη Συρία, ενώ σε έναν από αυτούς υπολογίζεται πως θάφτηκαν εκατοντάδες μέλη μιας φυλής, η οποία αφανίστηκε όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την περιοχή τους.

Η μεγαλύτερη σφαγή του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως έγινε στη βάση Σπάιχερ στο Ιράκ, όπου βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από 1.500 στρατιώτες από τα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι μάλιστα είχαν δημοσιεύσει και φωτογραφίες από τη σφαγή.

Το Associated Press εκτιμά πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων μπορεί ακόμα και να ξεπερνά τα 15.000 άτομα, αριθμός που χαρακτηρίζεται από το πρακτορείο ως «συγκλονιστικός».

Σχετικά άρθρα