Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακό μπάχαλο! Δέκα οργανώσεις του FSA καταδίκασαν την τουρκική εισβολή (βίντεο)

Συριακό μπάχαλο! Δέκα οργανώσεις του FSA καταδίκασαν την τουρκική εισβολή (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Από την πρώτη στιγμή της τουρκικής εισβολής στη βορειοδυτική Συρία, τα ξημερώματα 24 Αυγούστου, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) να απελευθερώσει τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Βεβαίως, παράλληλα, οι Τούρκοι που δεν μπορούν να κρατήσουν τα προσχήματα, δηλώνουν ότι είναι οι ίδιοι που θέλουν να πολεμήσουν εκείνους που θεωρούν τρομοκράτες, δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους αντάρτες του YPG, δηλαδή μόνο τους Κούρδους αντάρτες αφού οι Τούρκοι δεν έχουν ρίξει (για μια ακόμη φορά) ούτε μια σφαίρα ενάντια στο ISIS.

Την Τρίτη όμως προέκυψε μια δυσάρεστη έκπληξη για τα προσχήματα των Τούρκων.

Δέκα οργανώσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ανάρτησαν βίντεο στο διαδίκτυο, με τα πρόσωπα των εκπροσώπων τους, και καταδίκασαν την τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, στα εδάφη δυτικά του Ευφράτη.

Εδώ οφείλουμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) πλέον δεν υφίσταται. Είναι μια οργάνωση σφραγίδα που μπορεί να την επικαλείται όποιος θέλει και όποτε θέλει.

Οι ισλαμιστικές οργανώσεις που ήταν μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) συμμάχησαν με την Αλ Κάιντα και τέθηκαν υπό τη διοίκηση της Τουρκίας. Αυτούς χρησιμοποιεί η Τουρκία και στην εισβολή της που ονομάζει “Ασπίδα του Ευφράτη”. Είναι δηλαδή πλέον τζιχαντιστές και όχι “αντάρτες” με την ιδεολογική σημασία της λέξης.

Οι δημοκρατικές και κοσμικές οργανώσεις που ήταν μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, διασπάστηκαν από τους τουρκόφιλους και τους ισλαμιστές, και δημιούργησαν από κοινού με τους Κούρδους αντάρτες του YPG τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι δέκα λοιπόν οργανώσεις του FSA που καταδίκασαν την τουρκική εισβολή είναι εκείνες που σήμερα συμμετέχουν στις SDF.

Επειδή όμως τη σφραγίδα FSA την επικαλείται όποιος θέλει -και μέχρι στιγμής την καπηλεύεται η Τουρκία- και εκείνοι με τη σειρά τους βγήκαν ως FSA και καταδίκασαν την τουρκική εισβολή

Σχετικά άρθρα