Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στον συριακό στρατό στην Παλμύρα

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στον συριακό στρατό στην Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Μάχες ξέσπασαν έξω από την Παλμύρα μεταξύ του συριακού στρατού και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν μιντιακοί ακτιβιστές τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στη στρατιωτική βάση στην περιοχή Αλ Ταλέλα στα περίχωρα της Παλμύρας ,στα ανατολικά της επαρχίας Χομς, βομβαρδίζοντας τη βάση με βλήματα όλμων.

“Τουλάχιστον επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δώδεκα τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό των τζιχαντιστών στη βάση Αλ Ταλέλα”, μετέδωσε ο μιντιακός ακτιβιστής Χαλέντ Αλ Αμπντουλάχ που βρίσκεται στην Παλμύρα.

Σε απάντηση της επίθεσης, συριακά μαχητικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τις θέσεις των τζιχαντιστών, αναγκάζοντάς τους να αποσυρθούν.

“Το Ισλαμικό Κράτος αποσύρθηκε αφού πρώτα σκοτώθηκαν ορισμένοι από τους τζιχαντιστές σε μάχες με τον συριακό στρατό και πέντε από τα οχήματά τους καταστράφηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές”, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει την πόλη Αλ Σαουάμι, στα ανατολικά της επαρχίας της Χομς, και τη χρησιμοποιεί ως προπύργιο για να εξαπολύει επιθέσεις στις κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και τον Μάρτιο του 2016 η πόλη απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του με τη βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Σχετικά άρθρα