Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την ανάδυση της Ρωσο-Ιρανικής ισχύος στη Μέση Ανατολή χαιρετίζει ηγέτης της Χεζμπολάχ

Την ανάδυση της Ρωσο-Ιρανικής ισχύος στη Μέση Ανατολή χαιρετίζει ηγέτης της Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεωπολιτική, Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Σε συνάντηση με στελέχη του Λιβανέζικου Εθνικού Κινήματος, ο Χουτζάτ Αλ Ισλάμ Ιμπραήμ Αμίν Αλ Σαγίντ, πρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου της σιιτικής ισλαμιστικής Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι, “ένας από τους πολέμους στην περιοχή, είναι ο πόλεμος από ορισμένες αραβικές κυβερνήσεις ενάντια στην Παλαιστίνη με αυτές τις κυβερνήσεις να αναζητούν ομαλοποίηση των σχέσεών τους με το σιωνιστικό καθεστώς”.

Ο εκ των ηγετών της Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι όσο αυτές οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους “με το σιωνιστικό καθεστώς, αυτό το καθεστώς ενισχύει την πολιτική του σκοτώνοντας Παλαιστινίους και καταστρέφοντας τα ιερά τους”.

Είπε ότι οι στενότερες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και αραβικών κρατών έχουν φτάσει στο σημείο που “τα σιωνιστικά Μέσα μετέδωσαν στις ειδήσεις τους ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν σχεδιάζει να καλέσει για ψήφιση στη φετινή συνδιάσκεψη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας την παρακολούθηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ισραήλ”

Ανέφερε ότι “η αποτυχία του αμερικανοσιωνιστικού σχεδίου στη Συρία άλλαξε τις ισορροπίες δυνάμεων στον Λίβανο και οδήγησε τους εχθρούς να αρχίσουν να κάνουν παραχωρήσεις στις προηγούμενες απαιτήσεις τους για αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία και επίσης οδήγησε στη διάσπαση της διεθνούς συμμαχίας ενάντια σε αυτή τη χώρα”.

Σημείωσε ότι αναδύεται μια νέα ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή με τη ρωσική παρουσία στη Συρία και την ισχυρή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, λέγοντας: “Η Ρωσο-ιρανική συμμαχία θα δημιουργήσει μια νέα εξίσωση στην περιοχή”.

Φρόντισε μάλιστα να περιγράψει τη χρήση της αεροπορικής βάσης Χαμαντάν του Ιράν από τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα, για να εξαπολύουν επιδρομές στους τζιχαντιστές, ως “το πιο πρόσφατο σοκ που έπαθε η Δύση”.

Υπογράμμισε ότι θεωρεί τον πόλεμο στη Συρία “περισσότερο επικίνδυνο από τον ισραηλινό πόλεμο”, επειδή ορισμένοι που ήταν ουδέτεροι στον πόλεμο του 2006 μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ τώρα βρίσκονται στην καρδιά του πολέμου που “αποσκοπεί στην ανατροπή της συριακής κυβέρνησης και στην καταστροφή της ισλαμικής αντίστασης”.

“Χάρη στον Θεό καταφέραμε να ματαιώσουμε τις διεθνείς και περιφερειακές φιλοδοξίες στον πόλεμο στη Συρία σε ένα σύνθετο και ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον”, είπε.

Σχετικά άρθρα