Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες Τουρκμένων με SDF στη Συρία – YPG: Θα επιτεθούμε στους Τούρκους (βίντεο)

Άγριες μάχες Τουρκμένων με SDF στη Συρία – YPG: Θα επιτεθούμε στους Τούρκους (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν ανασυνταχθεί πίσω από τον παραπόταμο του Ευφράτη Σατζούρ και εκεί περιμένουν τις τουρκικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές συμμάχους τους, που κινούνται νότια κατά μήκος της δυτικής όχθης του Ευφράτη.

Οι Τούρκοι εισβολείς, της επιχείρισης “Ασπίδα του Ευφράτη”, βρίσκονται τη Δευτέρα στα 14 χιλιόμετρα βόρεια της Μανμπίτζ, που την απελευθέρωσαν οι SDF από το Ισλαμικό Κράτος στις 12 Αυγούστου.

Οι εισβολείς συνεχίζουν την προέλασή τους αψηφώντας το αμερικανικό Πεντάγωνο που μίλησε για “απαράδεκτες” συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κουρδοαράβων των SDF.

Προς το παρόν οι μόνες δυνάμεις των SDF που αμύνονται στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία είναι το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ. Δηλαδή, οι τοπικοί μαχητές των SDF, αφού το YPG, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού, έχουν αποσυρθεί ανατολικά του Ευφράτη.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, οι YPG που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη προειδοποίησαν ότι εάν συνεχιστεί η τουρκική προέλαση θα εμπλακούν στη μάχη και θα επιτεθούν στους Τούρκους.

Με αυτή τη δήλωση οι YPG ουσιαστικά επιχειρούν να ασκήσουν πίεση στην Ουάσιγκτον να σταματήσει την τουρκική προέλαση, αλλιώς η Συρία θα βυθιστεί σε ένα χάος που δεν ξεμπλέκουν ούτε σε 20 χρόνια.

Στον χάρτη, με μοβ χρώμα, είναι οι τουρκικές δυνάμεις και οι υπό τουρκική διοίκηση συμμορίες και με κίτρινο χρώμα οι δημοκρατικοί Άραβες και Κούρδοι.

MAP_SDF

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε άνδρες της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ, που αποτελείται από Τουρκμένους της Συρίας και Τούρκους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους, και συμμετέχει στην εισβολή του τουρκικού στρατού, να μάχονται ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις:

Στο επόμενο βίντεο βλέπετε τους Τούρκους και Τουρκμένους μισθοφόρους να μάχονται μαζί με τον τουρκικό στρατό ενάντια στις SDF:

Σχετικά άρθρα