Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικά στρατεύματα κινούνται κατά μήκος των συνόρων της Συρίας προς ανατολικά

Τουρκικά στρατεύματα κινούνται κατά μήκος των συνόρων της Συρίας προς ανατολικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Κούρδοι μιντιακοί ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι τουρκικά στρατεύματα κινούνται κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Συρίας, προς τα ανατολικά, με στόχο την πόλη Ρας Αλ Αΐν, η οποία βρίσκεται σε συριακό έδαφος, είναι υπό κουρδικό έλεγχο και είναι ανατολικά του Ευφράτη.

Η πόλη βρίσκεται στην επαρχία της Χασάκα και όπως πολλές άλλες πόλεις της περιοχής είναι χτισμένη ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

serekaniyie

Η πόλη είναι γνωστή και με το κουρδικό της όνομα Σέρε Κανίγιε, που σημαίνει πηγή νερού. Στη ρωμαϊκή χριστιανική εποχή ονομαζόταν Θεοδοσιούπολη.

Στα τέλη του Νοεμβρίου 2012 ο πόλεμος στη Συρία έφτασε και σε αυτή την πόλη.

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού επιτέθηκαν στις θέσεις του συριακού στρατού στη Ρας Ελ Αΐν.

Μετά από συγκρούσεις που κράτησαν μέχρι τις 21 Ιουλίου 2013, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) έδιωξαν τους τζιχαντιστές από την πόλη, ύστερα από μια ολονύχτια μάχη, και έτσι πέρασε υπό κουρδική διοίκηση.

Η πόλη σήμερα ανήκει στο ντε φάκτο αυτόνομο κουρδικό καντόνι της Τζαζίρα της Ροζάβα.

Τα τελευταία τρία χρόνια η πόλη είναι ήσυχη, αλλά από ό,τι φαίνεται αυτό κινδυνεύει να αλλάξει εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας.

Σχετικά άρθρα