Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θέλει να φύγει ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο

Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θέλει να φύγει ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί,

Ανέφικτα χαρακτήρισε ο κατοχικός ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, ορισμένα από τα αιτήματα της κυπριακής κυβέρνησης, όπως η πλήρης αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και ο τερματισμός των εγγυήσεων.

«Αν δεν υπάρξουν τέτοια ανέφικτα αιτήματα, τότε είναι δυνατό να υπάρξει θετική κατάληξη σε ένα λογικό πλαίσιο συμφωνίας» δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης, μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας γέφυρας του Βοσπόρου.

Παράλληλα, απέδωσε στον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, το στοιχείο της υπερβολής και κάλεσε την κυβερνητική πλευρά να επιδείξει ορθολογική και ρεαλιστική στάση.

Ο ίδιος προσέδωσε αυξημένη σημασία στις επικείμενες συναντήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και ευχήθηκε να ξεπεραστούν οι διαφορές των δύο πλευρών στους τομείς της οικονομίας, της Ε.Ε., της διακυβέρνησης, της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Διαβεβαίωσε δε, ότι θα συνεχιστεί η ανταλλαγή ιδεών στα κεφάλαια του εδαφικού και της ασφάλειας, ώστε να προκύψει ένα κοινά αποδεχτό πλαίσιο, το οποίο και οι δύο κοινότητες θα εγκρίνουν, κατά τη διάρκεια των σχετικών δημοψηφισμάτων.

Ειδικά για το θέμα των εγγυήσεων, σημείωσε ότι θα συζητηθεί διεξοδικά στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Είναι πάντως ενδιαφέρον πώς ο Μουσταφά Ακιντζί θέλει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τουρκικό κατοχικό στρατό σε ευρωπαϊκό έδαφος. Προφανώς και οι Τούρκοι δεν αντιλαμβάνονται βασικά πράγματα.

Σχετικά άρθρα