Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι τζιχαντιστές στη Συρία δείχνουν τους Κούρδους αντάρτες που σκότωσαν(;)

Τούρκοι τζιχαντιστές στη Συρία δείχνουν τους Κούρδους αντάρτες που σκότωσαν(;)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φαϊλάκ Αλ Σαμ, Χαλέπι,

Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές, μισθοφόροι της Άγκυρας, της οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ (που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα), οι οποίοι συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”, ποζάρουν χαμογελαστοί κρατώντας ταυτότητες Κούρδων μαχητών.

Οι ντυμένοι με τουρκικές στολές τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι οι ταυτότητες που κρατούν είναι Κούρδων μαχητών του YPG που σκοτώθηκαν σε μάχη μαζί τους.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου η Τουρκία έχει εισβάλει στη Συρία μαζί με φιλοτουρκικές τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Αρχικά ισχυρίστηκε ότι μπήκε στη Συρία για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, αργότερα όμως διακήρυξε ότι στόχος της είναι οι Κούρδοι που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Τούρκοι τις τελευταίες ώρες βομβαρδίζουν χωριά σκοτώνοντας αμάχους.

Τα τουρκικά αεροπλάνα έπληξαν περιοχές βόρεια της Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται νότια από την κατεχόμενη από τους Τούρκους Τζαραμπλούς.

Από την επίθεση έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη 12.

Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε και το χωριό Αμάρνα, σκοτώνοντας ακόμη 15 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 20.

Το συγκεκριμένο χωριό, το οποίο ελέγχεται από τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πολιορκείται τις τελευταίες ημέρες από τις κοινές δυνάμεις της Τουρκίας και των μισθοφόρων της τζιχαντιστών.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρεις, μετά από επίθεση Κούρων με ρουκέτες, στην Τζαραμπλούς.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από τη σειρά τους βεβαιωμένα έχουν καταστρέψει ένα τουρκικό τανκ (δείτε βίντεο εδώ) και φήμες ακούγονται για ακόμα δύο ή τρία.

Η συνολική δύναμη της Τουρκίας στη Συρία αριθμεί αυτή τη στιγμή, σε 50 άρματα μάχης (δίχως να αφαιρούνται τα κατεστραμμένα) και 380 στρατιώτες.

Σχετικά άρθρα