Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αραβικές φυλές της βόρειας Συρίας καταδίκασαν την παράνομη τουρκική εισβολή – κατοχή

Οι αραβικές φυλές της βόρειας Συρίας καταδίκασαν την παράνομη τουρκική εισβολή – κατοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Εφρίν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Αραβικές φυλές συναντήθηκαν στη βόρεια Συρία, στην υπό κουρδική διοίκηση βορειοδυτική πόλη της Εφρίν, και με κοινή τους απόφαση καταδίκασαν την τουρκική εισβολή και κατοχή στα εδάφη γύρω από την Τζαραμπλούς στην περιοχή Σαχμπά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Εκατοντάδες φύλαρχοι και εκπρόσωποι των αραβικών φυλών συμμετείχαν στη συνάντηση που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια πήραν πολλοί τον λόγο, καταδικάζονταν και επικρίνοντας την τουρκική κατοχή (επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη) σε συριακά εδάφη.

arab_tribes2

Ο γενικός συντονιστής του Συριακού Δημοκρατικού Εθνικού Συνασπισμού, Αλαντίν Χαλέντ, κάλεσε τον λαό της Συρίας να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο της νέας τουρκικής κατοχής, βεβαιώνοντας ότι αυτή έχει στόχο να κάνει ακόμα πιο έντονες τις θρησκευτικές διαμάχες και να απειλήσει την ενότητα του λαού της Συρίας καταλαμβάνοντας τη γη του.

Ο Αλαντίν Χαλέντ συνέχισε λέγοντας ότι οι πάντες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία και ιδιαίτερα στη βόρεια Συρία, είναι από ορισμένες φατρίες που ισχυρίστηκαν ότι επαναστάτησαν αλλά στην πραγματικότητα προτίμησαν να συγκεντρώσουν περιουσίες, σκοτώνοντας, λεηλατώντας, απαγάγοντας και καταστρέφοντας τους κόπους και τις θυσίες των ανθρώπων.

Ο Χαλέντ είπε: “Δεν είδαμε διαμαρτυρίες ή καταδίκες αυτής της εισβολής και εκείνες οι δυνάμεις που σχετίζονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) δεν είναι τίποτα περισσότερο από η ένοπλη πτέρυγα του AKP (του ισλαμιστικού κόμματος Ερντογάν) και μισθοφόροι του”.

Ο Χαλέντ υπογράμμισε την αναγκαιότητα “να μείνουμε όλοι ενωμένοι ενάντια στην επιθετικότητα που απειλεί την ενότητα των ανθρώπων” και συνέχισε λέγοντας ότι “έχουμε τη συριακή δύναμη που μας καλεί για αδελφοσύνη των εθνών (της Συρίας) ώστε να οικοδομήσουμε μια δημοκρατική αποκεντρωμένη Συρία”.

Ο Ιμπραήμ Χότζα, ο σεΐχης των αραβικών φυλών στο υπό κουρδική διοίκηση καντόνι της Εφρίν, είπε:

“Στο όνομα των αραβικών φυλών καταδικάζουμε την τουρκική κατοχή στην Τζαραμπλούς, που παραβιάζει τα εδάφη μας, και δεν θα επιτρέψουμε στις μισθοφορικές συμμορίες να απειλήσουν τη συνύπαρξή μας”.

Ο σεΐχης διαβεβαίωσε ότι όλοι θα σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο αντιμετωπίζοντας από κοινού την κατοχή: “Δεν θα δώσουμε τη γη μας και διαβεβαιώνουμε ότι στεκόμαστε μαζί με τα αδέλφια μας, Κούρδους, Τουρκμένους, Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Γιαζίντι απέναντι στις ξένες δυνάμεις”.

Σχετικά άρθρα