Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι επιτίθενται στις SDF στη βόρεια Συρία – Βομβαρδίζουν αμάχους (χάρτες)

Οι Τούρκοι επιτίθενται στις SDF στη βόρεια Συρία – Βομβαρδίζουν αμάχους (χάρτες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν εισβάλει στη Συρία, γράφει η εφημερίδα φερέφωνο του Ερντογάν Yeni Safak, “χτύπησαν τη συριακή κουρδική τρομοκρατική οργάνωση YPG στα νότια της Τζαραμπλούς” στη βόρεια Συρία.

Δηλαδή, οι Τούρκοι εννοούν ότι επιτέθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμάχους των ΗΠΑ, που βρίσκονται δυτικά του Ευφράτη.

“Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και όλμοι χτύπησαν τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που είναι αναπτυγμένες στο χωριό Amarna, κοντά στην Τζαραμπλούς”, συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα.

map Το αστέρι στον χάρτη δείχνει το χωριό Αμάρνα που βομβάρδισαν οι Τούρκοι. Με μοβ χρώμα τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Τούρκοι, με κίτρινο οι SDF και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Από κάτω ο χάρτης της ευρύτερης περιοχής.

map2

“Εν τω μεταξύ, η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ [Τουρκμένοι της Συρίας και ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι], μια οργάνωση της αντιπολίτευσης που συμπεριλαμβάνεται στην υπό τουρκικό συντονισμό επίθεση, είπε ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, υποστηριζόμενες από τουρκικές μηχανοκίνητες μονάδες, συνεχίζουν την προέλασή τους ανατολικά με ασφάλεια και εισήλθαν στο χωριό Τελ Σαΐρ στην επαρχία του Χαλεπιού”, σύμφωνα πάντα με τη Yeni Safak.

Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με τη σειρά τους κατήγγειλαν ότι οι Τούρκοι βομβάρδισαν άμαχο πληθυσμό στο χωριό Αμάρνα και υπάρχουν πολλά θύματα.

Οι Τούρκοι έστειλαν κι άλλα τανκς στη Συρία

Νέες δυνάμεις στη βόρεια Συρία έστειλε το πρωί του Σαββάτου η Τουρκία, ενισχύοντας την κατοχική της παρουσία με ακόμη έξι άρματα μάχης.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την Τετάρτη 24 Αυγούστου, την εισβολή με κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», με στόχο αφενός, την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, και αφετέρου, την ανάσχεση της προώθησης των κουρδικών πολιτοφυλακών.

Η συνολική δύναμη της Τουρκίας στη Συρία αριθμεί πλέον, σε 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες.

Ωστόσο, η τουρκική παρουσία έχει εγείρει τον προβληματισμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίες απαρτίζονται και από Κούρδους της Συρίας.

Το Σάββατο κατήγγειλαν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν το χωριό Αλ Αμάρνα, προκαλώντας τον θάνατο αρκετών αμάχων.

«Πρόκειται για μία επικίνδυνη εξέλιξη για την περιοχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η φιλοκουρδική οργάνωση.

Όλες οι εξελίξεις της τουρκικής εισβολής στη Συρία εδώ: Ασπίδα του Ευφράτη – Στρατιωτική Επιχείριση

Σχετικά άρθρα