Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οι Τούρκοι δεν έχουν δικαιολογία να βομβαρδίζουν τις SDF στη Συρία”

“Οι Τούρκοι δεν έχουν δικαιολογία να βομβαρδίζουν τις SDF στη Συρία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο εκπρόσωπος Τύπου των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), Ρεντούρ Ξελίλ, δήλωσε την Παρασκευή -απευθυνόμενος στην Τουρκία– ότι κανείς δεν έχει δικαιολογία για να επιτίθεται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δυτικά του Ευφράτη.

Ο τουρκικός στρατός την Παρασκευή βομβάρδισε τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μετά την απελευθέρωση των χωριών Αμαρινά, Μαγάρα και Μπαμπάλα βόρεια της Μανμπίτζ από το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς, δηλαδή το επιτελείο των SDF που έχει αναλάβει την απελευθέρωση της Τζαραμπλούς.

Οι δυνάμεις των SDF βρίσκονται πλέον στα επτά χιλιόμετρα από την Τζαραμπλούς (χτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία), που παραδόθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στον τουρκικό στρατό στις 24 Αυγούστου.

Η Τουρκία κατηγορεί το YPG ότι χρησιμοποιεί τη σφραγίδα των SDF για να κερδίσει εδάφη, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ξελίλ λέει ότι η Τουρκία δεν πρέπει να βομβαρδίζει τις SDF με τη δικαιολογία ότι χτυπά το YPG.

“Οι δυνάμεις μας έχουν αποσυρθεί από αυτές τις περιοχές και παρέχουν την υποστήριξή τους στο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ μετά την απελευθέρωση της πόλης [από το Ισλαμικό Κράτος]”, είπε ο εκπρόσωπος των YPG και συνέχισε.

“Κάθε επίθεση ενάντια στη Μανμπίτζ θα είναι μια επίθεση ενάντια στον λαό και στο στρατιωτικό και πολιτικό Σύμβούλια της Μανμπίτζ που σχηματίστηκαν από πολίτες της περιοχής και έχουν το δικαίωμα να διαχειρίζονται τα ζητήματα της περιοχής τους και να την προστατεύουν”, είπε.

Ο υπό αμερικανική διοίκηση Διεθνής Συνασπισμός είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εντάσεις ανάμεσα στους Τούρκους και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σχετικά άρθρα