Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσφυγες σπεύδουν σε βοήθεια των σεισμόπληκτων στην Καλαβρία

Πρόσφυγες σπεύδουν σε βοήθεια των σεισμόπληκτων στην Καλαβρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Καλαβρία, Πρόσφυγες, Σεισμός,

Στο πλευρό των επιζώντων του φονικού σεισμού της Ιταλίας και των Aρχών για οποιαδήποτε βοήθεια, στέκονται πρόσφυγες που έχουν κάνει αίτηση ασύλου στην χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, στην περιφέρεια της Καλαβρίας περισσότεροι από 70 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έδωσαν το ποσό των 2 ευρώ που λαμβάνουν καθημερινά για τα προσωπικά τους έξοδα, για να βοηθήσουν τους επιζώντες.

“Στην αρχή ήμουν φοβισμένος. Μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να βοηθήσω όσο μπορώ και αυτό κάνω από πλευράς μου”, δήλωσε ένας 20χρονος από το Μπενίν, ο οποίος μαζί με 16 ακόμα άτομα, όλα αιτούντα άσυλο, έχουν αναλάβει να καθαρίσουν μια περιοχή στην Αρκουάτα ντελ Τρόντο, προκειμένου εκεί να λειτουργήσει κέντρο επιχειρήσεων.

Η Λετίτσια Μπελαμπάρμπα, συντονίστρια της GUS, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που φιλοξενεί τους αιτούντες άσυλο, υποστήριξε ότι η δραστηριοποίησή τους αυτή, ήταν δική τους ιδέα. “Λένε ότι η Ιταλία τους υποδέχτηκε και τους βοήθησε και τώρα είναι η δική τους σειρά να βοηθήσουν τους Ιταλούς”, δήλωσε.

Περίπου 50 αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται από την GUS στην σεισμόπληκτη περιοχή, εργάζονται σε ομάδες των 15-20 ατόμων καθημερινώς, υπό τον συντονισμό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας ενώ και άλλοι πρόσφυγες έχουν προσφερθεί εθελοντικά να βοηθήσουν.

Σχετικά άρθρα