Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανήσυχος ο Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν θα πλημμυρίσει τη Βουλγαρία με πρόσφυγες

Ανήσυχος ο Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν θα πλημμυρίσει τη Βουλγαρία με πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλγαρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μπόικο Μπορίσοφ, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και για το ενδεχόμενο να αποτύχει η συμφωνία της Άγκυρας με την Ε.Ε. για το προσφυγικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Ζeitung (FAZ).

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη απειλήσει στο παρελθόν ότι μπορεί να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με πρόσφυγες, υπενθύμισε ο Μπορίσοφ.

Αυτή τη στιγμή είναι «πολύ της μόδας» να εμφανίζονται ορισμένοι πολιτικοί ως «θαρραλέοι ήρωες», οι οποίοι «πάνε σε πόλεμο με άρματα μάχης και αεροπλάνα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «όποιος επιδίδεται σε λεκτικούς εκφοβισμούς, κάποια στιγμή μπορεί και να το κάνει».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ευρώπη καταγγείλει τη συμφωνία που έχει κάνει με τον Ερντογάν και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τότε ο Τούρκος πρόεδρος «θα πραγματοποιήσει την απειλή του».

Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν «μοιραίες» για τη Βουλγαρία, προειδοποίησε ο Μπορίσοφ και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει τα φτωχότερα κράτη-μέλη για να προστατέψουν τα σύνορά τους με την Τουρκία.

Ο Μπορίσοφ υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα του «έχει αφεθεί μόνη» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Δεν γνωρίζω όμως για πόσο ακόμα θα αντέξουμε την προσφυγική πίεση στα σύνορά μας» πρόσθεσε.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε επίσης της απόφασης της χώρας του να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία:

«Με τον φράχτη έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία», είπε.

Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει «ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σ’ αυτήν», συνέχισε ο Μπορίσοφ, και απευθυνόμενος στην Ε.Ε. ζήτησε να επιδιώξει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Άγκυρα.

Ο Μπορίσοφ επισκέπτεται τη Γερμανία το Σάββατο κατόπιν προσκλήσεως της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στους ηγέτες της Αυστρίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Βουλγαρίας.

Σχετικά άρθρα