Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό τσίρκο στην Τζαραμπλούς – Συγχαίρονται για μια μάχη που δεν πολέμησαν

Τουρκικό τσίρκο στην Τζαραμπλούς – Συγχαίρονται για μια μάχη που δεν πολέμησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

“Επιθεώρηση” στην κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό πόλη Τζαραμπλούς, στη δυτική όχθη του Ευφράτη δίπλα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, έκανε την Πέμπτη ο διοικητής των τουρκικών ειδικών δυνάμεων Ζεκάι Ακσακαλί (Zekai Aksakallı).

Ο Τούρκος στρατηγός συνεχάρη τους μισθοφόρους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές της Άγκυρας, άγνωστο για ποιον λόγο μιας και η πόλη Τζαραμπλούς εγκαταλείφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και δεν δόθηκε καμία μάχη για την “απελευθέρωσή” της.

Οι Τούρκοι, βουτηγμένοι στην αμετροέπειά τους, πανηγυρίζουν ως δήθεν κάποια νίκη τους ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που επίσης έχουν χρηματοδοτηθεί και εξοπλιστεί από την Τουρκία, άφησαν την πόλη το απόγευμα της Τετάρτης 24 Αυγούστου στα αφεντικά τους, μαζί με ακόμα 15 χωριά γύρω της, και αποσύρθηκαν νοτιοδυτικά.

Επίσης, σύμφωνα με τοπικές πηγές, αρκετοί τζιχαντιστές του ISIS δεν αποσύρθηκαν βαθύτερα στη Συρία αλλά πέρασαν στην Τουρκία, όπου τους έντυσαν με τουρκικές στολές και τους γύρισαν στην Τζαραμπλούς “μεταμορφωμένους” σε “μετριοπαθείς”.

Ενδιαφέρον έχει και η επόμενη εικόνα, στην οποία ο Τούρκος στρατηγός χαιρετά έναν κοκκινομάλη (τον λες και… Ιρλανδό) “μετριοπαθή” τζιχαντιστή. Εύλογη η απορία εάν βγάζει και από “τέτοιους” η Συρία.

Η ανοησία της τουρκικής προπαγάνδας θέλει να κρυφτεί και δεν μπορεί.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πρωτοφανές διοικητής καταδρομών να συγχαίρει άνδρες που δεν πολέμησαν για μια πόλη που τους προσφέρθηκε αμαχητί. Αλλά έτσι κάνουν πόλεμο οι Τούρκοι, “μιλημένο”, όπως και στην Κύπρο.

turkish_commander_jarablus

Σχετικά άρθρα