Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές του ISIS τέθηκαν υπό τουρκικές διαταγές στην Τζαραμπλούς

Τζιχαντιστές του ISIS τέθηκαν υπό τουρκικές διαταγές στην Τζαραμπλούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Γκρίζοι Λύκοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φαϊλάκ Αλ Σαμ, Χαλέπι,

Οι συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκκένωσαν την Τζαραμπλούς την Τετάρτη και 15 χωριά γύρω από αυτήν και τα άφησαν να τα καταλάβει ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANF, ορισμένες συμμορίες τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος παρέμειναν στην περιοχή και πλέον μάχονται υπό τουρκικές διαταγές.

Τζιχαντιστές υπό τουρκικές εντολές επιτέθηκαν στο χωριό Αμάρνα, 8 χλμ νότια της Τζαραμπλούς, το απόγευμα της Τετάρτης το οποίο είχε πρόσφατα απελευθερωθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι δυνάμεις των SDF που τελούν υπό τις διαταγές του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ απάντησαν στην επίθεση και η μάχη γενικεύθηκε.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, ο κύριος όγκος των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που αποσύρθηκαν από την Τζαραμπλούς συγκεντρώνονται στις αμυντικές γραμμές τους στην πόλη Αλ Μπαμπ, το κυρίως προπύργιο του ISIS στην επαρχία του Χαλεπιού.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κινούνται ταχύτατα προς τα βόρεια για να καταλάβουν όσα περισσότερα εδάφη έχει αφήσει το Ισλαμικό Κράτος πριν τα καταλάβουν οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές και ο τουρκικός στρατός.

Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές είναι από τις οργανώσεις Φαϊλάκ Αλ Σαμ (της Μουσουλμανικής Αδελφότητας), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα), Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι και ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι), Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια (Σαλαφιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού – FSA, συμπεριλαμβάνεται και η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι) και Αχράρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα).

Όπου συναντιούνται οι SDF με τους παραπάνω τουρκόφιλους μισθοφόρους της Άγκυρας ξεσπάνε άγριες μάχες. Να σημειωθεί ότι όλοι οι τζιχαντιστές σύμμαχοι του Ερντογάν φοράνε από το πρωί της Τετάρτης τουρκικές στολές [μπορείτε να τους δείτε πατώντας εδώ].

Το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) βόρεια της Μανμπίτζ.

Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την Τετάρτη το βράδυ μεγάλη επίθεση στους Κούρδους στη βορειοανατολική συριακή επαρχία της Χασάκα, προσπαθώντας να προωθηθεί προς την πόλη Σαντάντι.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τουρκόφιλους τζιχαντιστές, των ανωτέρω οργανώσεων, να ποζάρουν μέσα στην Τζαραμπλούς με τις τουρκικές στολές τους:

map_manbij_jarablus Με μοβ χρώμα είναι τα εδάφη που κατέλαβαν την Τετάρτη οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους γύρω από την πόλη Τζαραμπλούς. Με κίτρινο χρώμα είναι τα κουρδικά εδάφη και με μαύρο εκείνα που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Από τους Κούρδους ζητήθηκε να αποσυρθούν από την πόλη Μανμπίτζ και από όλα τα εδάφη που απελευθέρωσαν δυτικά του ποταμού Ευφράτη. Οι Κούρδοι όχι μόνο δεν πειθάρχησαν, αλλά και πέρασαν στην αντεπίθεση. Οι δυνάμεις των SDF που αποτελούνται από ντόπιους Άραβες και Κούρδους της Τζαραμπλούς και της Μανμπίτζ, επιτέθηκαν βόρεια και συναντήθηκαν με τους τζιχαντιστές του Ερντογάν εκεί που το μοβ χρώμα ανταμώνει το κίτρινο. Σε αυτό το μέτωπο μαίνονται άγριες μάχες από το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου 2016.

Σχετικά άρθρα