Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκαναν “φτερά” 1,5 εκατομμύριο όπλα από τις ΗΠΑ μετά το 2001

Έκαναν “φτερά” 1,5 εκατομμύριο όπλα από τις ΗΠΑ μετά το 2001
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Οπλοκατοχή,

Μία απίστευτη είδηση κάνει το γύρο του κόσμου σχετικά με το ιδιαίτερο επίκαιρο θέμα της οπλοκατοχής, με δεκάδες περιστατικά κυρίως στις ΗΠΑ, όπου η κατοχή όπλων είναι νόμιμη.

Τα τελευταία 15 χρόνια, μετά δηλαδή την 11η Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο που κήρυξε ο Τζορτζ Μπους κατά της τρομοκρατίας, αγνοούνται σχεδόν 1,5 εκατομμύριο (!) όπλα που στάλθηκαν από τις ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπλα μικρότερα των 30ΜΜ.

Ερευνα βρετανικού μη κυβερνητικού οργανισμού

Το ασύλληπτο αυτό γεγονός κατεγράφη ύστερα από έρευνα του βρετανικού μη κυβερνητικού οργανισμού Action on Armed Violence (AOAV) (Δράση κατά της Ένοπλης Βίας). Αυτή έδειξε ότι από τα συμβόλαια/άδειες που κάθε κάτοχος πρέπει να υπογράψει, μόνο το 3% είναι γνωστό που βρίσκονται σήμερα και σε ποιους ανήκουν, από το σύνολο των 1.450.000 όπλων που διατέθηκαν σε αυτό το διάστημα.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι στις άδειες που παρέχει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, υπάρχουν πάρα πολλά λάθη και ελλείψεις, ωστόσο, οι άδειες οπλοκατοχής δίνονται με ευκολία!

Καθόλου εντύπωση δεν προκαλεί ότι οι περισσότερες επιθέσεις τζιχαντιστών και λοιπών τρομοκρατικών ομάδων, γίνονται με αυτή την ιδιότυπη… αμερικανική βοήθεια!

Σχετικά άρθρα