Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι προς Τούρκους εισβολείς στη Συρία: Θα πάρετε την απάντησή σας!

Κούρδοι προς Τούρκους εισβολείς στη Συρία: Θα πάρετε την απάντησή σας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αποτελεί «κραυγαλέα παρέμβαση» στα εσωτερικά της χώρας και αποτελεί αποτέλεσμα υπόγειας συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας, του καθεστώτος Άσαντ και του Ιράν, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της βόρειας Συρίας Ρεντούρ Ξελίλ.

Πρόσθεσε δε ότι οι τουρκικές απαιτήσεις οι YPG να μείνουν ανατολικά του Ευφράτη και να μην προχωρήσουν δυτικά θα απαντηθούν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συμμαχία συριακών αραβικών και κουρδικών πολιτοφυλακών, στις οποίες κυριαρχούν οι YPG.

Μολονότι οι τελευταίες, που αποτελούν στην κύρια πλευρά τους ένοπλο βραχίονα του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), έχουν τη στήριξη τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας, κυρίως επειδή έχουν εμπλακεί σε μεγάλες μάχες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία συνεχίζει να τις θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Το PYD αναγνωρίζει πράγματι ως ιδεολογικό καθοδηγητή του τον ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, φωτογραφίες του οποίου φιγουράρουν στα γραφεία του. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οργανωτικά αποτελεί διακριτή οργάνωση από το PKK.

Σχετικά άρθρα