Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τζαραμπλούς – 29 άμαχοι νεκροί

Οι Τούρκοι προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τζαραμπλούς – 29 άμαχοι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στον χάρτη βλέπετε πώς κινούνται οι τουρκικές δυνάμεις και οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ώστε να περικυκλώσουν την Τζαραμπλούς στη βορειοδυτική Συρία.

Η Τζαραμπλούς, κτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Από τις 04.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης τουρκικές δυνάμεις και μισθοφόροι τζιχαντιστές του Ερντογάν έχουν εισβάλει στη Συρία για να καταλάβουν την Τζαραμπλούς και στη συνέχεια να διώξουν τις υπό κουρδική διοίκηση και αμερικανική υποστήριξη Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από τα εδάφη που κατέχουν γύρω από την πόλη Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη.

Πρώτες αναφορές από την τουρκική εισβολή, που έχει την κωδική ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη”, αναφέρουν ότι 29 άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικό βομβαρδισμό στην περιοχή Τζερίν της Τζαραμπλούς.

map_jarablus Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο η κυβέρνηση και με πράσινο χρώμα οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA. Η επίθεση στην Τζαραμπλούς εξαπολύθηκε μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα