Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλταραν οι Τούρκοι: Απειλούν Ελλάδα, Κούρδους και έχουν “όμηρο” τον Αμερικανό αντιπρόεδρο

Σάλταραν οι Τούρκοι: Απειλούν Ελλάδα, Κούρδους και έχουν “όμηρο” τον Αμερικανό αντιπρόεδρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία,

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε την Τετάρτη, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική εισβολή στη Συρία με την κωδική ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη”, ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα επιτεθούν στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που βρίσκονται δυτικά του Ευφράτη γύρω από την Ιεράπολη (Μανμπίτζ) της Συρίας εάν δεν υποχωρήσουν άμεσα στα ανατολικά του ποταμού.

map_jarablus Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο η κυβέρνηση και με πράσινο χρώμα οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA. Η επίθεση στην Τζαραμπλούς εξαπολύθηκε μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Μπορεί ο Τσαβούσογλου να περιορίστηκε στην απειλή, νωρίτερα όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ευθέως, ως να πρόκειται περί ειλημμένης απόφασης, ότι θα επιτεθεί στις κουρδικές δυνάμεις.

Οι Κούρδοι του YPG αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχικής δύναμης Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις αυτές των Τούρκων γίνονται ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην Άγκυρα, του οποίου επιφύλαξαν μια άκρως περιφρονητική υποδοχή στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Απείλησαν και την Ελλάδα

«Την ημέρα της εισβολής στη Συρία, ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ήταν κάποτε μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», γράφει στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ελλάδα από τη στιγμή που δηλώνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ποιες χώρες ήταν κάποτε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διότι αυτό συνδυαζόμενο με την επιχείριση του στρατού του στη Συρία, δεν λέχθηκε στον «αέρα», σημαίνει πως θεωρεί ότι μπορεί να εισβάλει στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια όποτε θέλει.

Σε διπλωματική “ομηρία” ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος έφτασε την Τετάρτη στην Άγκυρα ενώ η τουρκική εισβολή στη Συρία βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη.

Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του Αμερικανού αντιπροέδρου στο έδαφός του, τον οποίο έχουν θέσει εμμέσως σε “διπλωματική ομηρία”, υπονοούν ευθέως ότι μπορούν να εισβάλουν στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια όποτε το επιθυμούν και απειλούν τις κουρδικές δυνάμεις που εξοπλίζονται και υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, την ώρα που 300 τουλάχιστον Αμερικανοί κομάντος βρίσκονται μαζί με τους Κούρδους. Σε αυτούς θέλει να επιτεθεί ο Ερντογάν.

Πραγματικά λέγονται απίθανα και πρωτοφανή πράγματα που παραβιάζουν κάθε λογική αλλά και μέτρο.

Σχετικά άρθρα