Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με την πλάτη ακάλυπτη στο ISIS εισβάλει η Τουρκία στη Συρία

Με την πλάτη ακάλυπτη στο ISIS εισβάλει η Τουρκία στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η τουρκική επίθεση στην Τζαραμπλούς [στη Συρία] με διακηρυγμένο στόχο την εκκαθάριση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τα σύνορα στερείται μιας συνεκτικής στρατηγικής, γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Twitter.

Οι ισλαμιστές κυβερνήτες της Τουρκίας συνεχίζουν να υποστηρίζουν ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Αυτό δεν έχει αλλάξει ακόμα, επισημαίνει ο Μποζκούρτ και συνεχίζει:

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), η Αλ Νούσρα, η Αχράρ Αλ Σαμ, το Ισλαμικό Κράτος και οι άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις είναι “κομμένες από το ίδιο ύφασμα”. Ανταλλαγές, μεταφορές όπλων μεταξύ τους, είναι πράγματα συνηθισμένα.

Πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με τον FSA και τις ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα δεν θα αλλάξει και πολύ την εικόνα που έχει η Τουρκία στην περιοχή.

Επίσης, καθώς η Τουρκία ριψοκινδυνεύει μια εισβολή στη Συρία, έχει ακάλυπτη και εκτεθειμένη την πλάτη της στο δίκτυο του ISIS που είναι σε μεγάλο βαθμό άθικτο στην Τουρκία.

Δεν υπήρξε πραγματική πάταξη του Ισλαμικού Κράτους ή άλλης ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Οι περισσότεροι αφήνονταν ελεύθεροι μετά τις προσαγωγές τους.

Η Δικαιοσύνη έχει παραλύσει επειδή οι δικαστές και εισαγγελείς που ερευνούσαν τις εξτρεμιστικές ομάδες εκκαθαρίστηκαν, φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση.

Οι βετεράνοι αστυνομικοί διοικητές που παρακολουθούσαν αυτές τις ομάδες επί δεκαετίας απολύθηκαν ή φυλακίστηκαν.

Ο στρατός, ο τελευταίος πυλώνας ενάντια στον ισλαμικό εξτρεμισμό, είναι σε σύγχυση ως συνέπεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος, με πολλούς σημαντικούς στρατηγούς φυλακισμένους.

Η πρόσφατη τοποθέτηση ενός άνδρα (Τανριβερντί – Tanrıverdi) που εκπαίδευσε τζιχαντιστές να πολεμήσουν στη Συρία ως επικεφαλής στρατιωτικού συμβούλου του Ερντογάν τα λέει όλα.

Οι Τούρκοι ισλαμιστές κατέστρεψαν και τα κριτικά και ανεξάρτητα Μέσα που εξέθεταν τις δραστηριότητας του Ισλαμικού Κράτους και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Επιπλέον, η προώθηση της ξενοφοβίας, του εξτρεμισμού, του αντιδυτικισμού από τις μηχανορραφίες του Ερντογάν τροφοδοτεί τις ριζοσπαστικές απόψεις.

Δεν αποκλείεται η εισβολή στη Συρία να είναι μια τακτική κίνηση του απομονωμένου Ερντογάν, καταλήγει ο Μποζκούρτ.

Σχετικά άρθρα