Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα – Σίνζο Άμπε: “Σοβαρή απειλή”

Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα – Σίνζο Άμπε: “Σοβαρή απειλή”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα, Νότια Κορέα, Σίνζο Άμπε,

Σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας, τις οποίες επικαλείται το Yonhap, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 5.30 το πρωί τοπική ώρα, στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας πόλης Σίνπο της Βόρειας Κορέας, όπου δορυφορικές εικόνες έχουν καταγράψει την ύπαρξη βάσης υποβρυχίων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν η δοκιμή ήταν επιτυχημένη.

Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο (SLBM), που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, καταδίκασε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε την εκτόξευση ως «σοβαρή απειλή» για την εθνική ασφάλεια της χώρας του, κάνοντας επίσης λόγο για «ασυγχώρητη ενέργεια».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε για το θέμα μέσω της διπλωματικής οδού.

Μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα συμφώνησαν στην υιοθέτηση κοινής στάσης προκειμένου να παροτρύνουν τη Βόρεια Κορέα να μην υιοθετεί προκλητική συμπεριφορά, αλλά και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τη Βόρεια Κορέα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση από προκλητικές ενέργειες, αλλά και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα.

Της δήλωσης αυτής προηγήθηκε τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, των τριών χωρών.

Ωστόσο, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε στην αγγλόφωνη έκδοσή του ότι η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα