Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα παλικάρια του Ερντογάν βγάζουν αναμνηστικές φωτο πριν εισβάλουν στη Συρία

Τα παλικάρια του Ερντογάν βγάζουν αναμνηστικές φωτο πριν εισβάλουν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκμένοι, Τούρκοι, Χαλέπι,

Οι ένοπλοι που βλέπετε στις φωτογραφίες να ποζάρουν φορώντας ολοκαίνουργιες (μέχρι και τσάκιση έχουν τα παντελόνια) τουρκικές στολές είναι παραστρατιωτικοί της συριακής τουρκμένικης Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ (Σουλτάνος Μουράτ).

Οι Τουρκμένοι (ή Τουρκομάνοι) είναι τουρκικές φυλές νομάδων που μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξέμειναν στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Στη Συρία οι Τουρκμένοι ζουν κυρίως στις βορειοδυτικές επαρχίας της χώρας. Το πόσοι είναι κανείς δεν γνωρίζει. Άλλοι τους υπολογίζουν σε μόλις 100.000 ανθρώπους, οι ίδιοι λένε ότι είναι περίπου στα 3,5 εκ.

turkmen_flags Σημαίες που χρησιμοποιούν οι Τουρκμένοι της Συρίας.

Όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, οι Τουρκμένοι ξεσηκώθηκαν κατά της κυβέρνησης της Δαμασκού και στράφηκαν προς τη “μητέρα” Τουρκία για υποστήριξη και προστασία.

Στη συνέχεια οι Τουρκμένοι της Συρίας, ακολουθώντας το κουρδικό παράδειγμα, όρισαν ένα κοινό σώμα διακυβέρνησής τους, τη Συριακή Τουρκμενική Συνέλευση, και σχημάτισαν κι ένα τουρκμενικό “στρατό”, δηλαδή μια παραστρατιωτική δύναμη, που την αποκαλούν Συριακές Τουρκμενικές Ταξιαρχίες.

Οι τουρκμενικές ταξιαρχίες υποτίθεται ότι συγκροτήθηκαν για προστασία του τουρκμενικού πληθυσμού από πιθανές εθνικές εκκαθαρίσεις.

Σε αυτές τις ταξιαρχίες έσπευσαν να ενταχθούν ως αλληλέγγυοι πολλοί Τούρκοι εθνικιστές “Γκρίζοι Λύκοι” και Τούρκοι ισλαμιστές. Επίσης, την εκπαίδευση, ένδυση και εξοπλισμό των τουρκμενικών δυνάμεων στη Συρία, ανέλαβε ο τουρκικός στρατός. Η συνολική ένοπλη δύναμη των Τουρκμένων στη Συρία είναι 5.000 άνδρες.

Οι Συριακές Τουρκμενικές Ταξιαρχίες είναι σύμμαχοι με το τουρκικό κράτος, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), την Αλ Κάιντα και τους Γκρίζους Λύκους. Πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος, τη συριακή κυβέρνηση και τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

sultan_murad_division2 Τουρκμένοι της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ ποζάρουν με τις τουρκικές στολές και όπλα τους, έτοιμοι να “απελευθερώσουν” την Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος.

Η πιο γνωστή τουρκμενική ταξιαρχία είναι η Σουλτάν Μουράντ, δύναμης περίπου 1.300 ανδρών, η οποία δραστηριοποιείται στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Όπως φρόντισαν να ανακοινώσουν μέσω Twitter οι ίδιοι οι άνδρες της Σουλτάν Μουράντ, βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος και θα συμμετάσχουν στην επίθεση που σχεδιάζει ο τουρκικός στρατός για την κατάληψη της πόλης Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η πόλη Τζαραμπλούς βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Το τουρκικό κράτος φροντίζει ιδιαιτέρως τους Τουρκμένους του, εξάλλου Τούρκοι είναι κι αυτοί, γιαυτό και τους έχει δώσει τουρκικές στολές και όπλα σαν να ήταν μονάδα του τουρκικού στρατού. Που εδώ που τα λέμε, είναι μονάδα του τουρκικού στρατού.

Ανάμεσα στους Τουρκμένους έχουν “χωθεί” και τουρκικά στρατεύματα. Ή, για να το πούμε ανάποδα, δεν αποκλείεται τα τουρκικά στρατεύματα που θα εισβάλουν στη Συρία να λένε ότι είναι Τουρκμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, η εισβολή που ετοιμάζεται να εξαπολύσει ανά πάσα στιγμή η Τουρκία στη Συρία για την κατάληψη της Τζαραμπλούς, ακόμα κι εάν έχει ως μπροστινούς τους μισθοφόρους τζιχαντιστές της Φαϊλάκ Αλ Σαμ και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), πρόκειται για τουρκική εισβολή κι όχι για επιχείριση κάποιας “μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης”.

Σχετικά άρθρα