Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λιθουανία αγοράζει γερμανικά τανκς επειδή φοβάται τον Πούτιν

Η Λιθουανία αγοράζει γερμανικά τανκς επειδή φοβάται τον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Γερμανία, Λιθουανία, Ρωσία,

Η Λιθουανία υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία μαζικής αγοράς γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων προκειμένου να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες, με το βλέμμα στραμμένο στις κινήσεις της Ρωσίας.

Στη μεγαλύτερη συμφωνία αγοράς πολεμικού υλικού στην ιστορία της, η χώρα της Βαλτικής, μέλος του NATO, θα αγοράσει 88 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου Boxer αντί 386 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα όχημα είναι παραγωγής του γερμανο-ολλανδικού ομίλου ARTEC, ενώ οι βάσεις των τηλεβόλων τους είναι ισραηλινής κατασκευής.

«Πρόκειται για μακρόπνοη επένδυση στην εθνική μας άμυνα και σημάδι ότι η Λιθουανία λαμβάνει την ασφάλειά της σοβαρά και επενδύει σε αυτήν», δήλωσε ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας Γιούοζας Ολέκας.

Τα πρώτα οχήματα θα φθάσουν στη χώρα το 2017 και τα υπόλοιπα το 2021.

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία έχει αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της κατά ένα τρίτο από το 2014, όταν η Ρωσία κινήθηκε στρατιωτικά και κατέλαβε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, προσαρτώντας την στη συνέχεια με δημοψήφισμα.

Η Ρωσία επιμένει ότι δεν έχει φιλοδοξίες να απειλήσει γειτονικές της χώρες και κάνει λόγο για «προσπάθεια περικύκλωσής της από το NATO.

Σχετικά άρθρα