Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι περικύκλωσαν τους Σύρους στη Χασάκα: “Παραδοθείτε αλλιώς θα πεθάνετε”

Οι Κούρδοι περικύκλωσαν τους Σύρους στη Χασάκα: “Παραδοθείτε αλλιώς θα πεθάνετε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χασάκα, Χεζμπολάχ,

Τουλάχιστον έξι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε οδομαχίες με Κούρδους αντάρτες του YPG στην πόλη Χασάκα, της βορειοανατολικής Συρίας, την Κυριακή.

Οι Κούρδοι του YPG ανακοίνωσαν ότι έχουν περικυκλώσει μια βάση του συριακού στρατού μέσα στην πόλη και κάλεσαν τους Σύρους στρατιώτες να παραδοθούν.

Το YPG ισχυρίζεται ότι ήδη έχει πιάσει 20 στρατιώτες αιχμαλώτους και κάλεσε τους εναπομείναντες να παραδοθούν.

“Προς όλους τους κυβερνητικούς στρατιωτικούς που είστε περικυκλωμένοι στην πόλη, είστε στόχος για τους ελεύθερους σκοπευτές και τα όπλα μας”, αναφέρει η επιστολή που έστειλαν οι Κούρδοι στους κυβερνητικούς.

“Δυνάμεις μας έρχονται στην πόλη σε μεγάλες φάλαγγες και ως εκ τούτου σας συμβουλεύουμε να κατεβάσετε τα όπλα σας και να παραδοθείτε στο πλησιέστερο τμήμα ασφαλείας”.

Οι Κούρδοι υποσχέθηκαν στους Σύρους ότι “θα σας φερθούμε με σεβασμό και σαν αδέλφια, αλλιώς να θεωρήσετε τους εαυτούς σας νεκρούς”.

Η Χασάκα, με πληθυσμό 200.000 κατοίκων, έχει μικτό πληθυσμό από Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους και Αρμένιους.

Το 75% της πόλης ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις και το υπόλοιπο 25% από την κυβέρνηση.

Οι Κούρδοι έχουν καταγγείλει ότι οι συριακές δυνάμεις στη Χασάκα έχουν ενισχυθεί με Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης και Λιβανέζους παραστρατιωτικούς της Χεζμπολάχ.

Σχετικά άρθρα