Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε από τη γερμανική BND να απελαθούν γκιουλενιστές

Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε από τη γερμανική BND να απελαθούν γκιουλενιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BND - Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών Γερμανίας, MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Γερμανία, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Να συμβάλλουν στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του ιμάμη Γκιουλέν στη Γερμανία και να τους απελάσουν στην Τουρκία ζήτησε η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία MIT (Milli İstihbarat Teskilati) από όλους τους αρμόδιους γερμανικούς φορείς και από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΒΝD), όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοσή του.

Σύμφωνα με την ΜΙΤ, πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν διέφυγαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Spiegel, που επικαλείται σχετικό έγγραφο το οποίο έχει στη διάθεσή του, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προσπαθεί τώρα να κερδίσει τη Γερμανία στη σκληρή τακτική του κατά της κοινότητας Γκιουλέν.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει έρευνα για 40 άτομα και έχει κάνει αίτηση να απελαθούν στην Τουρκία τρία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο απεσταλμένος της τουρκικής κυβέρνησης στην πρεσβεία του Βερολίνου, Ουφούκ Γκεζέρ, έχει επανειλημμένα κάνει κρούση για τον Γκιουλέν στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, Τούρκοι διπλωμάτες έχουν απευθυνθεί σε έντεκα τοπικές κυβερνήσεις ομοσπονδιακών κρατιδίων για να ζητήσουν κοινή αντιμετώπιση.

Εντούτοις, όλες απέρριψαν το τουρκικό αίτημα να τεθούν υπό παρακολούθηση άνθρωποι που κατηγορούνται από την Τουρκία ως γκιουλενιστές από την γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

Σχετικά άρθρα