Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νασράλα απειλεί: “Η Χεζμπολάχ θα νικήσει το Ισραήλ σε οποιονδήποτε πόλεμο”

Ο Νασράλα απειλεί: “Η Χεζμπολάχ θα νικήσει το Ισραήλ σε οποιονδήποτε πόλεμο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γενικός γραμματέας της λιβανέζικης σιιτικής παραστρατιωτικής δύναμης (και πολιτικού κόμματος) Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή ότι η Χεζμπολάχ θα βγει νικήτρια σε οποιοδήποτε πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ.

Ο Νασράλα, που οι άνδρες του μάχονται στη Συρία στο πλευρό της κυβέρνησης της Δαμασκού και υποστηρίζεται με όπλα και χρήματα από το Ιράν, υπογράμμισε ότι οι μαχητές του είναι αποδεδειγμένοι πολεμιστές και ότι έχουν την υποστήριξη του Αλλάχ.

Ο ίδιος κατηγόρησε πολιτικούς του αντιπάλους στον Λίβανο ότι είναι με το μέρος του Ισραήλ.

“Θεωρούν το Ισραήλ εχθρό; Η αξιοπρέπεια της Ούμα (του ενωμένου ισλαμικού κόσμου) και της Αλ Κουντς (των Ιεροσολύμων) σημαίνει κάτι για όλους αυτούς;”, αναρωτήθηκε ρητορικά.

Ο ίδιος φρόντισε να επισημάνει ότι η Χεζμπολάχ έχει αποκτήσει μεγάλη πολεμική εμπειρία από τη συμμετοχή της στον πόλεμο στη Συρία.

“Εάν η Χεζμπολάχ αναδείχτηκε από τον πόλεμο του 2006 [με το Ισραήλ] περιφερειακή δύναμη, από τον πόλεμο στη Συρία θα αναδειχτεί διεθνής δύναμη”, είπε ο Νασράλα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για νέα πολεμική σύρραξη μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ βρίσκεται στον νότιο Λίβανο, που η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες μουσουλμάνοι και απειλεί τα βόρεια του Ισραήλ.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του Νασράλα να “πλασάρει” τον Λίβανο ως μουσουλμανική χώρα αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Ο Λίβανος είναι κατά το ήμισυ χριστιανική χώρα.

Ο πληθυσμός του Λιβάνου, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2015, είναι 5.851.000 κάτοικοι, εκ των οποίων το 54% είναι μουσουλμάνοι (διαφόρων δογμάτων), το 40,4% χριστιανοί (επίσης πολλών διαφορετικών δογμάτων) και 5,6% Δρούζοι. Επίσημα αναγνωρίζονται 17 διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα.

Οι χριστιανοί του Λιβάνου, δηλαδή η μισή περίπου χώρα, δεν συμμερίζονται ούτε τον παναραβισμό ούτε την Ούμα (τον ενωμένο ισλαμικό κόσμο).

Οι χριστιανοί του Λιβάνου είναι απόγονοι σταυροφόρων (καθολικοί) και ελληνορωμαϊκών πληθυσμών (ορθόδοξοι και ουνίτες).

Σχετικά άρθρα