Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ βομβάρδισε και την Παρασκευή τους Κούρδους στη Χασάκα

Ο Άσαντ βομβάρδισε και την Παρασκευή τους Κούρδους στη Χασάκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Βίντεο, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Χασάκα,

Πολεμικά αεροπλάνα της Συρίας βομβάρδισαν την αγορά της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία και την Παρασκευή, με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών να μην έχει ακόμα αποσαφηνιστεί.

Η πόλη Χασάκα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Χασάκα, ελέγχεται σε ποσοστό 75% από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων και σε ένα 25% από τους κυβερνητικούς εθνοφύλακες.

Η επαρχία της Χασάκα ελέγχεται πλήρως από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους, που έχουν συγκροτήσει από κοινού τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αφού την απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος ενώ οι Σύροι κυβερνητικοί κρύβονταν μέσα στον θύλακά τους στην πόλη.

Από την Πέμπτη 18 Αυγούστου έχουν ξεσπάσει μάχες μέσα στη Χασάκα μεταξύ των Κούρδων αστυνομικών, της δύναμης Asayish και των Σύρων κυβερνητικών.

Αεροπλάνα της Συρίας βομβάρδισαν τους Κούρδους στη Χασάκα την Πέμπτη, για πρώτη φορά στη διάρκεια του πεντάχρονου συριακού πολέμου.

Επτά πολίτες, εκ των οποίων οι τέσσερις παιδιά, σκοτώθηκαν την Πέμπτη από τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επαναπροσέγγιση Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν δημιουργείται μια νέα συμμαχία στην περιοχή, με καθαρά αντιδυτικά χαρακτηριστικά, η οποία θα αναλάβει και να χτυπήσει αλύπητα τους Κούρδους της Συρίας ως συμμάχους των ΗΠΑ.

Η συριακή κυβέρνηση έχει προφανώς υπόψιν της αυτές τις εξελίξεις και για αυτό τόλμησε να βομβαρδίσει τους Κούρδους, οι οποίοι μέχρι και πριν λίγο καιρό απολάμβαναν και της προστασίας των Ρώσων.

Φαίνεται όμως ο κωλοτούμπας Πούτιν έχει αποσύρει πλέον την υποστήριξή του από τους Κούρδους, αφού δεν κατάφερε να τους καπελώσει, και αμόλησε τον Άσαντ να τους χτυπήσει.

Οι Κούρδοι έχουν ανακηρύξει τα εδάφη που ελέγχουν στη βόρεια Συρία ως ομόσπονδη επικράτεια εντός του συριακού εδάφους με το όνομα Ροζάβα.

Τόσο η κυβέρνηση της Δαμασκού όσο και οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές έχουν καταγγείλει την προσπάθεια των Κούρδων για δημιουργία ομόσπονδης επικράτειας εντός της Συρίας, υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, της ίδιας Συρίας που τζιχαντιστές και κυβερνητικοί ισοπεδώνουν.

Η Τουρκία, που δεν θέλει με τίποτα τη δημιουργία κουρδικής επικράτειας, έστω και ομόσπονδης, στα νότια σύνορά της, “επικροτεί” τους βομβαρδισμούς του Άσαντ κατά των Κούρδων και με άρθρο του την Παρασκευή ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, αρχισυντάκτης της Yeni Safak, δήλωσε και την ετοιμότητά της χώρας του να εισβάλει στη Συρία για να πολεμήσει τους Κούρδους που απειλούν την εδαφική της ακεραιότητα (της Συρίας).

Ξαφνικά εχθρός έπαψε να είναι για όλους τους δικτάτορες της περιοχής το Ισλαμικό Κράτος και έγιναν οι Κούρδοι.

Το Ιράν επίσης αντιμετωπίζει κουρδικό αντάρτικο στις βορειοδυτικές επαρχίες του. Το 10% του πληθυσμού του Ιράν είναι Κούρδοι.

Οι Κούρδοι είναι συγγενείς των Περσών, είναι οι αρχαίοι Μηδοί, αλλά δεν θέλουν να είναι υπό των Περσών και της Τεχεράνης.

Πολλοί κάτοικοι της Χασάκα έχουν αρχίσει και την εγκαταλείπουν εξαιτίας των μαχών μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικά άρθρα