Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική εισβολή στη Συρία προαναγγέλλει η Yeni Safak – Στόχος Κούρδοι και ΗΠΑ

Τουρκική εισβολή στη Συρία προαναγγέλλει η Yeni Safak – Στόχος Κούρδοι και ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Ισλαμιστές, Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάκα,

Εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, για να χτυπήσει τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ζητά ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ (İbrahim Karagül), αρχισυντάκτης της εφημερίδας Yeni Safak και φερέφωνο του Ερντογάν.

Αφού ανέλυσε σε μακροσκελές άρθρο του πώς υπάρχει σχέδιο να παρασυρθεί η Τουρκία σε εμφύλιο μέσω της τρομοκρατίας ώστε να διαμελιστεί [διαβάστε εδώ] ζητά ακόμα και την κήρυξη πολέμου από την Τουρκία για να διασωθεί από την καταστροφή.

Υποστηρίζοντας αυτές τις απόψεις ο Καραγκιούλ δεν πρέπει να θεωρείται ένας γραφικός «γλίτσας» της δημοσιογραφίας. Ένας συνωμοσιολόγος. Ο Καραγκιούλ στην Τουρκία θεωρείται η φωνή του Ερντογάν. Στην Τουρκία λένε πως ό,τι γράφει ο Καραγκιούλ είναι σαν να τα γράφει ο ίδιος ο Ερντογάν.

“Η Τουρκία πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τσακίσει το PYD [το σοσιαλιστικό κόμμα των Κούρδων στη βόρεια Συρία που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ]. Μια στρατιωτική επιχείριση παρόμοια με εκείνη στις νοτιοανατολικές πόλεις μας [στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν] είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί στη βόρεια Συρία [δηλαδή εισβολή και επίθεση όχι στο Ισλαμικό Κράτος αλλά στους Κούρδους που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος].

“Επειδή οι ΗΠΑ εκδικούνται τις επιχειρήσεις [διωγμούς γκιουλενικών] στο εσωτερικό χτυπώντας την Τουρκία από τη Συρία. Προσπαθούν [οι ΗΠΑ] να σώσουν τους συμμάχους τους στο εσωτερικό [της Τουρκίας] με απειλές και εκβιασμούς. Μην ξεχνάτε, εάν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτή τη στρατιωτική επιχείριση εκτός των συνόρων, ο πόλεμος θα φτάσει μέσα στην Τουρκία, μέχρι το Σιβάς [κεντρική Τουρκία]. Η Τουρκία περικυκλώνεται, πολιορκείται, απομονώνεται”.

“Ο πρόσφατος διάλογος μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν ίσως να παράσχει την ευκαιρία για τέτοιες επιχειρήσεις [εισβολή στη Συρία]. Η συριακή διακυβέρνηση απροσδόκητα άρχισε να επιτίθεται στο PYD [Κούρδους] στο Καμισλί και στη Χασάκα”.

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι εάν η Τουρκία εισβάλει στη Συρία για να πολεμήσει του Κούρδους, αυτό θα εξασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

“Αλλιώς ο διάδρομος [η κουρδική επικράτεια στη βόρεια Συρία] μέσω της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να φτάσουν στη Μεσόγειο θα χωρίσει τόσο την Τουρκία και τη Συρία. (…) Αυτό σχεδιάστηκε μαζί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Και οι δύο πλευρές (…) εμπλέκονται σε αυτό. Το σχέδιο να εξολοθρεύσουν τον Ερντογάν, να καταστρέψουν την Τουρκία είναι η μεγαλύτερη επίθεση από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Πέρα από τους “λεονταρισμούς” του Καραγκιούλ, αξίζει να σημειωθεί ότι φαίνεται μέσα από το άρθρο του ότι δημιουργείται μια νέα συμμαχία -αυτό προκύπτει από τα λεγόμενά του- Τουρκίας, Ιράν, Ρωσίας και Συρίας για να πολεμήσουν τους Κούρδους και τους “ιμπεριαλιστές” Αμερικανούς “προστάτες” τους.

Σχετικά άρθρα