Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Ιταλία στήνει προσφυγικό καταυλισμό στο τουριστικό θέρετρο της λίμνης Κόμο!

H Ιταλία στήνει προσφυγικό καταυλισμό στο τουριστικό θέρετρο της λίμνης Κόμο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Αμνηστία, Ελβετία, Ιταλία, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Προσφυγικό καταυλισμό στα σύνορα με την Ελβετία, και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κόμο, για την προσωρινή φιλοξενία περίπου 300 μεταναστών, στήνει η Ιταλία.

Συγκεκριμένα ο καταυλισμός θα γίνει σε χώρο στάθμευσης ο οποίος ανήκει στον δήμο του Κόμο, θα εγκατασταθούν 50 κατοικίες, ντους, τουαλέτες και μια μικρή κλινική, ώστε να φιλοξενηθούν προσωρινά περίπου 300 άνθρωποι, ανέφερε ο νομάρχης Μπρούνο Κόρντα.

Η κατασκευή του θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου και στους μετανάστες που θα φιλοξενηθούν εκεί θα δοθεί η κατάλληλη ενημέρωση αλλά και νομική βοήθεια για την διαδικασία ασύλου στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι η Ελβετία από τα μέσα του Ιουλίου, επί της ουσίας έχουν κλείσει οριστικά τα σύνορα τους για τους πρόσφυγες με τις Μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία, να ζητούν διευκρινίσεις από τις αρχές της Ελβετίας μετά τις καταγγελίες μεταναστών ότι δεν τους επιτράπηκε να μιλήσουν σε στελέχη της υπηρεσίας ελέγχου των συνόρων ή ότι οι προσπάθειές τους να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στην Ελβετία αποκρούστηκαν.

Σχετικά άρθρα