Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραστρατιωτική “Οθωμανική Φρουρά” φτιάχνει ο Ερντογάν

Παραστρατιωτική “Οθωμανική Φρουρά” φτιάχνει ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γκρίζοι Λύκοι, Ισλαμιστές, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Προσωπικό στρατό ξεκινά να φτιάχνει στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια παραστρατιωτική δύναμη αντίστοιχη των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν, ή της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στη Συρία.

Οι εν λόγω “φρουρές”, σε Συρία και Ιράν, είναι παράλληλοι στρατοί -κάτι σαν πραιτοριανοί των καθεστώτων- που στελεχώνονται από απολύτως πιστούς και αφοσιωμένους.

Έχουν δική τους δομή και διάρθρωση, δεν υπάγονται στις εντολές του τακτικού στρατού, υπακούν μόνο στον ηγέτη ή στην ηγεσία του καθεστώτος.

Κάτι αντίστοιχο στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία μπορεί να βρει κανείς με τα ναζιστικά SS.

Στην εύλογη απορία γιατί είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας παραστρατιωτικής δύναμης ενώ το καθεστώς μπορεί να ελέγξει πλήρως τον στρατό, αυτό έχει να κάνει με τη διαχρονική ανασφάλεια των τυράννων, που μέσω των “φρουρών” καλύπτουν την ανάγκη τους για την προσωπική τους ασφάλεια.

Στα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής τέτοιου είδους παράλληλοι στρατοί ή παραστρατιωτικά σώματα είναι κάτι το συνηθισμένο. Στη Δύση δεν συνηθίζονται, όπου έχουν επικρατήσει οι επαγγελματικοί στρατοί ή οι στρατοί πολιτών.

Με νέο διάταγμα της τουρκικής κυβέρνησης, όποιος έχει πτυχίο πανεπιστημίου μπορεί να καταταχθεί ως αξιωματικός στον τουρκικό στρατό.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ γράφει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρά τάχιστα στη συγκρότηση των δικών του “φρουρών”, σκοπεύοντας να εντάξει σε αυτούς -και να νομιμοποιήσει- διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες που δρουν στην Τουρκία.

Στην Τουρκία παραστρατιωτικά σώματα έχουν συγκροτήσει οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι αλλά και οι τζιχαντιστές.

Ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι μπορεί να “παντρεύει” ακροδεξιούς και τζιχαντιστές και προφανώς χρησιμοποιώντας αυτή τη “μαγιά” θα φτιάξει τον προσωπικό του οθωμανικό στρατό.

*Στη φωτογραφία, Τούρκοι τζιχαντιστές στους τουρκικούς δρόμους “περιφρουρούν” τη “δημοκρατία” του Ερντογάν και βγάζουν ομαδική selfie με το ένα δάχτυλο υψωμένο, τον τζιχαντιστικό χαιρετισμό, που σημαίνει “ο Θεός είναι ένας”.

Σχετικά άρθρα