Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γρίφος Γιλντιρίμ για θανατική ποινή: Υπάρχουν θάνατοι χειρότεροι από τον θάνατο

Γρίφος Γιλντιρίμ για θανατική ποινή: Υπάρχουν θάνατοι χειρότεροι από τον θάνατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θανατική Ποινή, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Αποστάσεις από το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία πήρε σήμερα, με διπλωματικό τρόπο, ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, δίνοντας παράλληλα διαβεβαιώσεις ότι οι πραξικοπηματίες θα κριθούν δίκαια.

«Ένας άνθρωπος πεθαίνει μόνο μία φορά όταν εκτελείται. Αντίθετα, υπάρχουν μεγαλύτεροι θάνατοι, δηλαδή η αντικειμενική και δίκαια δίκη», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου το πλήθος ζητούσε την επαναφορά της εσχάτης των ποινών.

«Υπάρχουν θάνατοι χειρότεροι από τον θάνατο», προσέθεσε με νόημα.

Στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου τόσο ο κ. Γιλντιρίμ όσο και ο πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν δηλώσει ανοιχτοί σε τυχόν επαναφορά της εσχάτης των ποινών, εφόσον το μέτρο υποστηρίζεται από την πλειοψηφία στη Βουλή.

Το σενάριο επαναφοράς της θανατικής ποινής έχει θορυβήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους να έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτό θα οδηγούσε αυτόματα στον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, καθώς κανένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεν επιτρέπεται να θανατώνει κρατούμενους.

Η Τουρκία κατήργησε την θανατική ποινή το 2004, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ένταξη στην Ε.Ε.

Τις τελευταίες ημέρες και ο κ. Ερντογάν έχει αποφύγει να μιλήσει δημόσια για την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Σχετικά άρθρα