Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσαν τη Δευτέρα επίθεση στις κουρδικές θέσεις στη βορειοανατολική Συρία, στην επαρχία Χασάκα, βομβαρδίζοντας γραφείο των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν με όλμους ένα τμήμα ασφαλείας του YPG στο κέντρο του χωριού Αζάουι, στην περιοχή Σαντάντι, στα νότια της επαρχίας Χασάκα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας Κούρδους αντάρτες.

“Η τρομοκρατική οργάνωση επιτέθηκε στα γραφεία μας στο Αζάουι, κοντά στην πόλη Σαντάντι, από τέσσερα σημεία, χρησιμοποιώντας όλμους και άλλα βαριά όπλα”, δήλωσε εκπρόσωπος του YPG στο ARA News, προσθέτοντας ότι τρεις μαχητές του YPG σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν.

“Οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν και κατέστρεψαν τέσσερα οχήματα των τζιχαντιστών. Επίσης, έξι τρομοκράτες σκοτώθηκαν στη μάχη που ακολούθησε με τους μαχητές μας”, πρόσθεσε ο ίδιος Κούρδος αξιωματούχος.

Ο μιντιακός ακτιβιστής Μουχάμαντ Αλ Άχμεντ μιλώντας στο ARA News αναφέρθηκε σε μια ιδιαίτερα σοβαρή επίθεση των τζιχαντιστών.

“Η διείσδυση του ISIS τη Δευτέρα ήταν μια από τις πιο σοβαρές επιθέσεις στη Σαντάντι από την ημέρα που η περιοχή απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και έξι μήνες”, είπε.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου 2016 οι κουρδικές δυνάμεις μαζί με Άραβες συμμάχους τους ανακοίνωσαν την απελευθέρωση της Σαντάντι από το Ισλαμικό Κράτος.

Είχαν προηγηθεί μήνες μαχών στην επαρχία Χασάκα.

Στη μάχη της Σαντάντι σκοτώθηκαν 275 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και 33 οχήματά τους καταστράφηκαν.

Αφού απελευθερώθηκε η πόλη από τους τζιχαντιστές, οι Κούρδοι κατέλαβαν και τις εγκαταστάσεις παραγωγής γκαζιού Τζιμπίσα, που βρίσκονται 12 χλμ νότια της Σαντάντι.

Η απώλεια του εργοστασίου ήταν σημαντικό πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος, αφού επί δύο χρόνια αποτελούσε σημαντική πηγή εσόδων του.

Παράγονταν 5.000 φιάλες γκαζιού την ημέρα που το Ισλαμικό Κράτος πωλούσε στη μαύρη αγορά.

Πηγές, που επικαλείται το ARA News, υποστηρίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος βρισκόταν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Δαμασκού σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του εργοστασίου και για αυτό οι εργαζόμενοι της εγκατάστασης, που ήταν υπάλληλοι της κυβέρνησης, συνέχισαν να εργάζονται κανονικά ακόμα και υπό τζιχαντιστικό καθεστώς.

Η Τζιμπίσα θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη βόρεια Συρία με 500 άτομα προσωπικό.

Σχετικά άρθρα