Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 69 να βγαίνουν στη σύνταξη οι Γερμανοί εργαζόμενοι ζητάει η Bundesbank

Στα 69 να βγαίνουν στη σύνταξη οι Γερμανοί εργαζόμενοι ζητάει η Bundesbank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Όρια Συνταξιοδότησης,

Να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και οι εργαζόμενοι στη Γερμανία να βγαίνουν στη σύνταξη στα 69 χρόνια τους από 65 που ισχύει σήμερα, ζητά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Bundesbank, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανεβάσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 69 ως το 2060, ειδάλλως, όπως εκτιμά, θα δυσκολευθεί ιδιαίτερα να ανταποκριθεί στις συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις της.

Όπως επισημαίνει η Bundesbank, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι καλή, αλλά θα δεχτεί πίεση τις επόμενες δεκαετίες, όταν θα αποσυρθούν οι λεγόμενοι «baby-boomers», ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν λιγότεροι νέοι εργαζόμενοι.

Στην ίδια έκθεση η Bundesbank κάνει λόγο για περιορισμένες οικονομικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα στη Γερμανία από την απόφαση της Μ. Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τράπεζα εκτιμά ότι το επιχειρηματικό κλίμα παραμένει θετικό και ότι θα συνεχιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας παρά το brexit.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Τράπεζας, η γερμανική οικονομία συνεχίζει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως σε ό,τι αφορά τους τομείς των εξαγωγών, της βιομηχανικής παραγωγής, των κατασκευών και της κατανάλωσης.

«Παρά το περιβάλλον έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της ανακοινωθείσας εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι θετικές προβλέψεις των γερμανικών επιχειρήσεων έχουν μέχρι τώρα περιοριστεί μόνο κατά πολύ λίγο. Αυτό στηρίζει και την άποψη ότι οι οικονομικές επιπτώσεις του Brexit θα είναι για τη Γερμανία περιορισμένες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα», αναφέρει η Bundesbank.

Σχετικά άρθρα