Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ συμφωνεί με τον Τραμπ: “Ο Ομπάμα ίδρυσε το ISIS”

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ συμφωνεί με τον Τραμπ: “Ο Ομπάμα ίδρυσε το ISIS”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Λίβανος, Μπάρακ Ομπάμα, Ντόναλντ Τραμπ, Σιίτες, Τζιχαντιστές, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε δηλώσεις του το Σάββατο συμφώνησε απολύτως με τον Ντόναλντ Τραμπ στη δήλωσή του ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Μιλώντας το Σάββατο σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών του, ανέφερε ότι η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ στηρίζεται σε “γεγονότα και έγγραφα”.

“Αυτός που τα λέει αυτά είναι ένας Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος. Αυτά που λέει στηρίζονται σε γεγονότα και σε έγγραφα”, ήταν η πλήρης δήλωσή του.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα και τη Χίλαρι Κλίντον ως “συνιδρυτές” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ.

Αργότερα ο Τραμπ ανασκεύασε, δηλώνοντας ότι ο ισχυρισμός του ήταν “σαρκαστικός”.

Η σιιτική λιβανέζικη παραστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ, που θεωρείται από πολλές δυτικές χώρες τρομοκρατική οργάνωση, μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενάντια στους τζιχαντιστές και ισλαμιστές που επιθυμούν να τον ανατρέψουν.

Η Χεζμπολάχ («Κόμμα του Θεού»), οργάνωση με ισχυρή παρουσία στον νότιο Λίβανο, δημιουργήθηκε με χρήματα του Ιράν με αφορμή την ισραηλινή επέμβαση στο Λίβανο το 1982, ενώ η επίσημη ίδρυσή της ως πολιτική οργάνωση έγινε το 1985.

Οι ένοπλες μονάδες της οργανώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τμήμα του ιρανικού στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Η Χεζμπολάχ συμμετέχει στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο του Λιβάνου.

Σχετικά άρθρα