Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαγορεύτηκαν τα ισλαμικά μπουρκίνι στις παραλίες στις Κάννες

Απαγορεύτηκαν τα ισλαμικά μπουρκίνι στις παραλίες στις Κάννες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισλαμιστές, Κάννες, Μαγιό, Μουσουλμάνοι, Μπουρκίνι - Ισλαμικό Μαγιό, Τζιχαντιστές,

Τα “μπουρκίνι”, δηλαδή τα ολόσωμα μαγιό (που καλύπτουν όλο το σώμα και τα μαλλιά), που φοράνε οι φανατικές μουσουλμάνες απαγορεύτηκαν σε όλες τις παραλίες στις Κάννες με απόφαση του Δημάρχου της πόλης.

Ο δήμαρχος Νταβίντ Λισνά (David Lisnard) είπε ότι απαγορεύτηκαν τα μαγιό που φανερώνουν θρησκευτική προτίμηση την ώρα που η Γαλλία και τόποι λατρείας είναι στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων και “η πρόσβαση στις παραλίες για κολύμβηση απαγορεύεται σε όσους δεν φοράνε μαγιό που σέβονται τις συνήθειες και την κοσμικότητα”.

Το κοσμικό κράτος, δηλαδή ο διαχωρισμός πολιτείας και θρησκείας, αποτελεί έναν από τους ιδρυτικούς λίθους της γαλλικής δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής των δημοτικών υπηρεσιών στις Κάννες, Τιερί Μιγκούλ (Thierry Migoule), πρόσθεσε ότι η δημοτική Αρχή απαγόρευσε τις ενδυμασίες που παραπέμπουν σε “τρομοκρατικές δράσεις”.

“Δεν μιλάμε για την απαγόρευση κάποιος να φορά ένα θρησκευτικό σύμβολο στην παραλία [εννοεί προφανώς κάποιο κόσμημα στον λαιμό]… αλλά την επιδεικτική ενδυμασία που παραπέμπει σε αλληλεγγύη σε τρομοκρατικές δράσεις που βρίσκονται σε πόλεμο μαζί μας”.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του πρόσθεσε ότι δεν έχει τον χρόνο να το συζητήσει, ούτε να προκαλέσει αντιπαράθεση.

“Πήρα αυτή την απόφαση μεταξύ άλλων ώστε να διασφαλίσω ότι η πόλη μου είναι ασφαλής στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης”.

Οι Κάννες, διάσημο τουριστικό θέρετρο, που φιλοξενεί και το παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικό φεστιβάλ, απέχει μερικά χιλιόμετρα από τη Νίκαια όπου σημειώθηκε το τζιχαντιστικό μακελειό το βράδυ της Επετείου της Γαλλικής Επανάστασης με 85 νεκρούς.

Να προστεθεί εδώ ότι η Γαλλία έχει απαγορεύσει τις μπούρκες και τα νικάμπ, άλλα ισλαμικά ενδύματα, από το 2004.

Σχετικά άρθρα