Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρανοί στο Χαλέπι μετέφεραν τους τραυματίες τους σε μυστικό μέρος

Οι Ιρανοί στο Χαλέπι μετέφεραν τους τραυματίες τους σε μυστικό μέρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χαλέπι, Χεζμπολάχ,

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης μετέφεραν όλους τους τραυματίες τους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαλεπιού σε άγνωστη τοποθεσία, πάντα μέσα στη διαιρεμένη πόλη, μεταδίδει η Zaman al Wasl.

Οι Ιρανοί μετέφεραν επίσης και τους τραυματίες Λιβανέζους μαχητές της Χεζμπολάχ.

Το Ιράν διατηρεί τη δική του πτέρυγα για τους τραυματίες του στη Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που βρίσκεται στις συνοικίες της πόλης που ελέγχουν οι κυβερνητικοί.

aleppo_hospital Με τη μπλε κουκίδα η θέση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Χαλεπιού. – Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη και οι δυτικές συνοικίες της πόλης που ελέγχει η κυβέρνηση. Με πράσινο χρώμα τα εδάφη και οι ανατολικές συνοικίες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές. Με κίτρινο χρώμα η συνοικία Σεΐχ Μασκούντ που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Ιστοσελίδες της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης συνδέουν τη μεταφορά των τραυματιών με το σπάσιμο, από τα νοτιοδυτικά (βλ. χάρτη) της πολιορκίας των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές.

Η φιλοϊσλαμική προπαγάνδα μεταδίδει ότι μέσα στο Χαλέπι οι μόνοι που μάχονται από την πλευρά κυβέρνησης είναι οι Λιβανέζοι μαχητές της Χεζμπολάχ.

Οι στρατιώτες της Συρίας, μεταδίδουν πάντα φιλοϊσλαμικές πηγές, έχουν χαμηλό ηθικό και οι περισσότεροι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Την Τρίτη τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν για παύση πυρός στο Χαλέπι ώστε να παραδοθούν τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους και να επιδιορθωθεί η ύδρευση και ηλεκτροδότηση της πόλης.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που κατέχουν τις ανατολικές συνοικίες της πόλης και μάχονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις στα νοτιοδυτικά, αρνήθηκαν με το επιχείρημα ότι η ανακωχή θα δώσει χρόνο στους κυβερνητικούς να ανασυνταχθούν.

Σχετικά άρθρα