Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε η 17χρονη Καντίζα που πήγε στη Συρία να γίνει “νύφη” τζιχαντιστή

Σκοτώθηκε η 17χρονη Καντίζα που πήγε στη Συρία να γίνει “νύφη” τζιχαντιστή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμίρα Αμπάσε, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καντίζα Σουλτάνα, Ράκα, Σαμίμα Μπεγκούμ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μια Βρετανίδα μαθήτρια, που έγινε παγκόσμια είδηση όταν τον Φεβρουάριο του 2015 μαζί με άλλες δύο συνομήλικές της εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη Βρετανία για να πάνε στη Συρία και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Ράκα.

Η Καντίζα Σουλτάνα, 17 ετών, λέγεται ότι σκοτώθηκε τον Μάιο του 2016 από βόμβα που έριξε ρωσικό αεροπλάνο στο σπίτι που έμενε στη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

sultana Η Καντίζα Σουλτάνα. Σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό ενώ είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Ράκα και να γυρίσει σπίτι της.

Η 16χρονη τότε μαθήτρια, μαζί με δύο συνομήλικες της, εγκατέλειψε το σπίτι της στο ανατολικό Λονδίνο κατά τη διάρκεια της αργίας του Πάσχα του 2015 για να πάει στη Συρία και να γίνει μέλος του ISIS.

Ταξίδεψε στη Ράκα, μέσω Τουρκίας, με τις φίλες της Αμίρα Αμπάσε και Σαμίμα Μπεγκούμ, οι οποίες ήταν 15 ετών όταν έφυγαν και πιστεύεται ότι ακόμα βρίσκονται στη Ράκα.

Οι τρεις έφηβες σόκαραν τη βρετανική κοινή γνώμη όταν μαθεύτηκε ότι άφησαν τις οικογένειές τους για να παντρευτούν τζιχαντιστές στη Ράκα.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της, η Καντίζα είχε απογοητευθεί από τη ζωή στη Συρία και σχεδίαζε να διαφύγει από τη Ράκα και να επιστρέψει στη Βρετανία.

Λέγεται ότι η οικογένειά της γνώριζε την επιθυμία της και έψαχνε τρόπο να βρει να τη βοηθήσει ώστε να περάσει τα σύνορα με την Τουρκία και για να γυρίσει ασφαλής σπίτι της.

Ωστόσο, η Καντίζα δεν πρόλαβε να κάνει την απόπειρα απόδρασής της από τους τζιχαντιστές. Βρήκε τον θάνατο από ρωσική βόμβα που χτύπησε το σπίτι που έμενε στη Ράκα.

Η οικογένειά της πληροφορήθηκε τον θάνατό της από ανθρώπους που ζουν στη Ράκα.

Σχετικά άρθρα