Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καναδάς: Η Αστυνομία σκότωσε 24χρονο υποστηρικτή του ISIS

Καναδάς: Η Αστυνομία σκότωσε 24χρονο υποστηρικτή του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Τζιχαντιστές,

Έναν άνδρα, τον 24χρονο Άαρον Ντράιβερ (φωτο), ο οποίος συνιστούσε «εν δυνάμει τρομοκρατική απειλή» σκότωσε η καναδική Αστυνομία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Η Αστυνομία εντόπισε τον ύποπτο έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών» αναφέρει η ανακοίνωση της καναδικής Αστυνομίας.

Μάλιστα, σημειώνει με νόημα, ότι υπάρχουν «αξιόπιστες πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες «ο ύποπτος αποτελούσε εν δυνάμει τρομοκρατική απειλή».

Σύμφωνα με το CBS, ειπώθηκε στην οικογένεια του 24χρονου από την Αστυνομία, ότι ενεργοποίησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό που τραυμάτισε τον ίδιο και ένα ακόμα άτομο και ότι διέθετε κι άλλη συσκευή που θα ενεργοποιούσε για αυτό η Αστυνομία τον πυροβόλησε.

Ο Ντράιβερ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια δραματικής αστυνομικής επιχείρισης στην πόλη Στραθρόι, στο νότιο Οντάριο, 225 χιλιόμετρα δυτικά του Τορόντο.

Ο ύποπτος σκοτώθηκε μέσα σε ένα σπίτι. Μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της επιχείρισης, στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροτεχνουργοί και κομάντος του στρατού.

Η Αστυνομία είπε ότι το πιθανότερο είναι ότι δρούσε μόνος του, ήταν δηλαδή μοναχόλυκος.

Τα καναδικά Μέσα μεταδίδουν ότι πιθανώς να σχεδίαζε να επιτεθεί σε ένα δημόσιο χώρο, στο Τορόντο, και να προκαλέσει πολύνεκρο χτύπημα.

Ο Άαρον Ντράιβερ είχε συλληφθεί πέρυσι, με την κατηγορία της δημόσιας στήριξης προς το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο Ντράιβερ απασχόλησε αρχικά τις Αρχές όταν το 2014 πανηγύρισε στο Twitter, με αναρτήσεις του, την τζιχαντιστική επίθεση στο κοινοβούλιο του Καναδά.

Επίσης είχε μιλήσει ανοιχτά για επιθέσεις ενάντια στην Αστυνομία και τον στρατό.

Συνελήφθη το 2015 και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μεταξύ αυτών ήταν ότι έπρεπε να φοράει βραχιολάκι, να ζει στο ίδιο σπίτι με τον αδελφό του στο Οντάριο, χρειαζόταν ειδική άδεια για να αγοράσει κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλη συσκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2016 έπρεπε να απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά άρθρα