Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν το ξημέρωμα τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Ρωσικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν το ξημέρωμα τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Το ξημέρωμα της Τρίτης η ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε μια σειρά από ασταμάτητες αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των τζιχαντιστών στις νότιες συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που βρίσκονται στις συνοικίες Αλ Ραμουσέ και Αλ Αμαρίγια.

Στρατιωτική πηγή μέσα από το Χαλέπι είπε ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία χτύπησε με τρεις πυραύλους το κτίριο της Σχολής Πυροβολικού, που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές από τον συριακό στρατό την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυβερνητικού Al Masdar News, οι συριακές δυνάμεις ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι για να ανακαταλάβουν τις περιοχές που έχασαν από τους τζιχαντιστές.

Το Χαλέπι είναι μια πόλη διαιρεμένη. Η κυβέρνηση ελέγχει τις δυτικές συνοικίες, οι τζιχαντιστές τις ανατολικές και μία συνοικία στα βόρεια της πόλης, μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών, η Σεΐχ Μακσούντ, είναι υπό κουρδικό έλεγχο.

Στον πολεμικό χάρτη της πόλης του Χαλεπιού που ακολουθεί βλέπετε πώς έχει διαμορφωθεί η μάχη. Με κόκκινο χρώμα είναι οι περιοχές που κρατάνε οι κυβερνητικοί, με πράσινο οι τζιχαντιστές και με κίτρινο η κουρδική συνοικία.

Στα νοτιοδυτικά της πόλης είναι οι συνοικίες που έχασαν οι κυβερνητικοί την προηγούμενη εβδομάδα και μέσω αυτών οι τζιχαντιστές “έσπασαν” την πολιορκία που είχε επιβάλλει ο στρατός στις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Στόχος του συριακού στρατού και των συμμάχων του είναι να ανακαταλάβουν τις νοτιοδυτικές συνοικίες.

aleppo_map_9_8_16

Σχετικά άρθρα