Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

216 Τούρκοι πραξικοπηματίες αξιωματικοί διαφεύγουν – Που βρίσκονται;

216 Τούρκοι πραξικοπηματίες αξιωματικοί διαφεύγουν – Που βρίσκονται;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νουμάν Κουρτουλμούς, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Περί τα 216 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, τα οποία συμμετείχαν στο πραξικόπημα, μεταξύ αυτών και εννέα ανώτατοι αξιωματικοί (ταξίαρχοι – αρχιπλοίαρχοι έως και στρατηγοί – ναύαρχοι), διαφεύγουν της σύλληψης.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

Πρόσθεσε δε ότι μεταξύ των συλληφθέντων για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου βρίσκονται και 10 ξένοι υπήκοοι.

3 στρατηγοί και 60 αξιωματικοί πέρασαν στο Κουρδιστάν

Τρεις Τούρκοι στρατηγοί και 60 αξιωματικοί, που κατηγορήθηκαν από την ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, διέφυγαν στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet τη Δευτέρα.

Οι φυγάδες στρατιωτικοί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, βρήκαν άσυλο στους Κούρδους του PKK και κρύβονται στα στρατόπεδά τους στο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας και το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Η είδηση αυτή έχει τεράστια σημασία εάν αληθεύει. Όχι μόνο γιατί έχουμε από την πλευρά των Τούρκων την πρώτη επίσημη παραδοχή ότι στρατιωτικοί «βγήκαν» στα βουνά αλλά και γιατί επέλεξαν να καταφύγουν στους πλέον θανάσιμους εχθρούς του τουρκικού κράτους, τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

Σχετικά άρθρα