Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βέλγιο: Ο απίστευτος λόγος που αφέθηκε ελεύθερη η «μητέρα του τζιχάντ»

Βέλγιο: Ο απίστευτος λόγος που αφέθηκε ελεύθερη η «μητέρα του τζιχάντ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Βέλγιο, Ισλαμιστές, Στρατιωτίνες, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Ελεύθερη αφέθηκε, μόλις λίγους μήνες μετά από την καταδίκη της σε 15ετή φυλάκιση για τρομοκρατία, η Φατιμά Αμπερκάν ή, αλλιώς, η “μητέρα του τζιχάντ” κατά τα ΜΜΕ του Βελγίου, λόγω γραφειοκρατίας.

Η 55χρονη κατηγορούνταν για στρατολόγηση νεαρών σε τζιχαντιστικές ομάδες, με τις έρευνες να δείχνουν ότι είχε επαφές με διακεκριμένα στελέχη της Αλ Κάιντα ενώ είχε ταξιδέψει και στη Συρία με τις δύο έφηβες κόρες της το 2013.

Τον προηγούμενο Απρίλιο καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση αλλά, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα La Derniere Heure, αφέθηκε ελεύθερη.

Κι αυτό επειδή ο δικηγόρος της είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης αλλά το δικαστήριο δεν μπόρεσε να ορίσει ημερομηνία για την ακρόαση εντός του χρονικού διαστήματος των πέντε μηνών, όπως ορίζεται.

Περιοριστικοί όροι

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όπως την απαγόρευση επίσκεψης στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, που θεωρείται το “κάστρο” των τζιχαντιστών στην Ευρώπη και “φυτώριο” νέων μαχητών.

Οφείλει, επίσης, να παραδώσει το βελγικό και μαροκινό διαβατήριό της, της απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες και η κυκλοφορία από τις 22:00 έως τις 06:00 καθημερινώς, πρέπει να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα και να παρακολουθεί σεμινάριο σχετικά με την αποριζοσπαστικοποίηση.

Οι συγκεκριμένοι όροι προτάθηκαν στις δικαστικές αρχές από τον δικηγόρο της Αμπερκάν, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι η ποινή που έχει επιβληθεί στην 55χρονη είναι η μεγαλύτερη που έχει λάβει ποτέ γυναίκα στο Βέλγιο για τρομοκρατία.

Σχετικά άρθρα