Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βέλγιο: Το ISIS φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα

Βέλγιο: Το ISIS φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα εναντίον δυο αστυνομικών στο Σαρλερουά, στο Βέλγιο, το Σάββατο.

Μια ακόμη δολοφονική ενέργεια φέρει πλέον την υπογραφή του ISIS, καθώς με ανακοίνωση μέσω του πρακτορείου AMAK οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την Σαββατιάτικη επίθεση στο Σαρλερουά.

Ο εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο άντρας με τη ματσέτα που επιτέθηκε κατά δύο γυναικών αστυνομικών ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής, γνωστός για αδικήματα στις αρχές, όχι όμως για τρομοκρατική δράση.

Νεκρός από πυρά αστυνομικού

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά τρίτου αστυνομικού που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Νωρίτερα την Κυριακή, το τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε πως συνελήφθη από τις βελγικές αρχές στη Λιέγη, ένας άνδρας που επίσης κουβαλούσε ματσέτα.

Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο το πρωί της Κυριακής από το ISIS και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δεν χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.

Σχετικά άρθρα