Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινοί χάκεψαν στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Ισραηλινοί χάκεψαν στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Τζιχαντιστές,

Ισραηλινοί “συνταξιούχοι” πράκτορες κατάφεραν και χάκεψαν ένα κρυφό group ανταλλαγής μηνυμάτων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο κοινωνικό μέσο Telegram, κι έδωσαν στη δημοσιότητα μια λίστα με πιθανούς στόχους της οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο διαδικτυακό group είχε 500 μέλη από διάφορες χώρες του κόσμου και νέα μέλη μπορούσαν να προστεθούν μόνο ύστερα από πρόταση ενός ήδη μέλους.

Στο εν λόγω γκρουπ γίνονταν αναρτήσεις με πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων και με την πρόθεση κάποιος από τους τζιχαντιστές να αναλάβει να πραγματοποιήσει ως “μοναχόλυκος” μια αποστολή.

Το group χάκεψε η ισραηλινή εταιρεία Insights, της οποίας το προσωπικό αποτελείται αποκλειστικά από πρώην στρατιωτικούς των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, ενώ οι χάκερς της είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στο “σκοτεινό διαδίκτυο”.

“Το Telegram είναι εντελώς κρυπτογραφημένο και δεν φοβούνταν ότι τα μηνύματά τους θα μπορούσαν να υποκλαπούν”, εξήγησε ο Αλόμ Αρμπάτζ, αναπληρωτής CEO της Insights.

“Σε ένα τέτοιο γκρουπ ιδιαίτερα, που δουλεύει με την αρχή “φίλος φέρνει φίλο”, πρέπει να γνωρίζεις κάποιον για να μπεις μέσα”.

Ο Αρμπάτζ αποκάλυψε ότι ένας από τους πιθανούς στόχους που είχαν αναρτηθεί στο εν λόγω group ήταν η εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, όπου ο ιερέας Ζακ Αμέλ αποκεφαλίστηκε από δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο στόχος είχε αναρτηθεί πριν αρκετούς μήνες.

Η Insights δημοσίευσε τη λίστα με τους πιθανούς στόχους των τζιχαντιστών, όπως είχαν αναρτηθεί μέσα στο γκρουπ.

“Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε μια λίστα με όλα τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί παγκοσμίως, με πολύ ακριβείς συντεταγμένες”, εξηγεί ο Αρμπάτζ και συνεχίζει:

“Η ιδέα είναι να επιτεθούν σε αεροδρόμια που εξυπηρετούν τον αμερικανικό στρατό”.

Σχετικά άρθρα